Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook processzorpiac: jön föl a Via

Dotkom

Notebook processzorpiac: jön föl a Via

Ismeretes, hogy a távol-keleti cég már évekkel korábban felvásárolta a Cyrix körüli licenceket, így egy kis szelethez jutott a processzorpiacon. Az utóbbi időkben nem kényeztették el a vásárlókat ezen a téren, ám meglepő bejelentést tett nemrég a cég vezetése.

A 2002-es év hozta meg a noteszgépek számára az igazi elismertséget: míg a PC-piac stagnál, a mobil számítógépek eladása dinamikusan fut fel. Nem csoda, hogy kemény harcok dúlnak a nagyobb részesedésért – ezen a téren azonban klasszikusan az Intel van helyzetelőnyben.

Az AMD mellett a másik jelentős, erre a szegmensre koncentráló cég a Transmeta – ne feledkezzünk meg ugyanakkor a Via-ról sem. Ugyan korábban C3-as processzoraival elég szerény sikereket elért távol-keleti chipgyártó körül e téren meglehetősen csendes volt a légkör, azért az értékesítések nem csökkentek. Sőt, a konjuktúra kedvező hatását a Via-nál is tapasztalták.

Merész tervek ugyan, de nem kivitelezhetetlenek: a cég jövőre 5 százalékos részesedést szeretne magának tudni a processzorok piacán – közölte Xu Tao, a cég kínai részlegének vezetője. A felfutást pedig a világ többi részénél is dinamikusabban növekvő kínai piac révén szeretné fokozni a Via. Ennek érdekében kibővítik alkalmazottaik létszámát is – amit nyugodtan megtehetnek, hiszen az elsősorban noteszgépekbe szánt, alacsony energiaigénnyel rendelkező C3-as processzorok idei értékesítése előzetes becslések szerint a 2001-es év duplája lesz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés