Connect with us

technokrata

HP: több mint 50%-os részesedés a nyomtatópiacon

Dotkom

HP: több mint 50%-os részesedés a nyomtatópiacon

Az amerikai Gartner Dataquest jelentése szerint az elmúlt hónapokban a színes nyomtatók értékesítése nagymértékben megnövekedett. A verseny nyertese a Hewlett Packard.

Az amerikai piackutató intézet, a Gartner Dataquest elemzést készített a 2002. év harmadik negyedévében történt változásokról a világ nyomtatópiacán. Ezen időszakban 5,82 millió készülék került értékesítésre, mely a második negyedévhez képest 5,8%-os növekedést jelent. A bevételek ennek ellenére 11%-kal csökkentek (1,7 milliárd dollár), mely a nyomtatópiacon kialakult árverseny következménye.

A piac legnagyobb résztvevője a Hewlett Packard, mely 52,6%-os világpiaci részesedésével minden második nyomtatót magáénak tudhat. Második helyen a Lexmark 21,8%-kal, harmadik az Epson (13,9%), negyedik a Canon (7,7%).

Az elmúlt negyedévben leginkább a színes nyomtatók terén figyelhető meg növekedés, ez az egyre nagyobb mértékben elterjedő digitális fényképezőgépeknek köszönhető. Ez a növekedés a fényképeket nyomtató privát felhasználók körében figyelhető meg, az üzleti ügyfeleknél a színes nyomtató még mindig luxusnak számít.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu