Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nintendo: csökkenő nyereség – új játék és új készülék a piac visszahódítása érdekében

Dotkom

Nintendo: csökkenő nyereség – új játék és új készülék a piac visszahódítása érdekében

A Nintendo időközi beszámolójában a csökkenő értékesítésnek és a jen-árfolyam változásának köszönhetően csökkenő nyereségről számolt be.

A japán Nintendo szeptemberrel zárult első üzleti félévének tiszta nyeresége 44,8 százalékkal esett vissza – 18,97 milliárd jenre (154,6 millió dollár) a tavalyi 34,35 milliárd helyett – főként a csökkenő értékesítésnek és a jen-árfolyam változásának köszönhetően, míg az árbevétel 7,8 százalékkal 208 milliárd jenre mérséklődött.

A visszaesést nem csak a játékkonzolok iránti gyenge kereslete okozta, hanem a jen viszonylag magas árfolyama, amely komoly terhet jelentett az exportérzékeny vállalat bevételére, ráadásul az árfolyamváltozás a devizában jegyzett eszközök értékét is rontotta. Az ezekből származó deficit semlegesítette a Rare Ltd. programfejlesztő cégrészesedés Microsoftnak történő értékesítéséből adódó növekményt.

A jelentős árfolyamcsökkenést okozó októberi profit-warning után az időközi beszámoló már nem érte váratlanul a befektetőket és a piaci elemzőket sem. Jelenleg a Nintendo 24,8 százalékos csoportszintű tiszta nyereség-csökkenést jelzett előre a teljes pénzügyi évre vonatkozóan, míg az értékesítés várhatóan 8,1 százalékkal 600 milliárd jenre módosul.

A Nintendo a teljes pénzügyi évre tervezett eladásainak számát a GameCube esetében 17 százalékkal, a GameBoy esetében pedig 21 százalékkal mérsékelte. A kiotói székhelyű vállalat decemberben új játékkal, márciusban pedig minden bizonnyal új készülékkel jelenik meg, amelyektől a játékkonzol-piacon elveszített részesedés visszanyerését reméli.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés