Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább növelt biztonság az új Novell GroupWise 6.5-ben – letölthető bétaverzió

Dotkom

Tovább növelt biztonság az új Novell GroupWise 6.5-ben – letölthető bétaverzió

A Novell GroupWise 6.5 lehetővé teszi a levélszemét központi kiszűrését és az e-mailben terjedő vírusok kiírtását, emellett használatával az egyre népszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatások biztonságos helyen, a cég tűzfala mögött maradnak.

Az áttervezett felhasználói felületet segítségével a felhasználók könnyebb és barátibb felületen keresztül kezelhetik a címjegyzéket – bármikor, bárhonnan hozzáférve a csoportmunka eszközökhöz, a Weben, PDA-n vagy telefonon keresztül.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek elkerüljék a levélszemét, a vírusok és más biztonsági fenyegetések okozta veszélyeket, a Novell a Novell GroupWise 6.5 kibocsátásával tovább növeli a csoportmunka biztonságát. A Novell címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra megoldások (Novell Nterprise) családjába tartozó GroupWise 6.5 az ügyfelek számára lehetővé teszi az egyre népszerűbb azonnali üzenetküldő (instant messaging – IM) kommunikáció tűzfal mögötti bonyolítását is, ezzel az alkalmazottak azonnali üzenetküldő eszközökkel folytatott beszélgetéseit a cégen belül, a jogosulatlan figyelő szemektől elrejtve valósítja meg.

“Több mint 34 millió felhasználónk támaszkodik a GroupWise rendszer biztonságára a munkatársakkal, ügyfelekkel és partnerekkel folytatott mindennapi kommunikáció során. Az amúgy is biztonságos rendszer pedig most még biztonságosabb lett.” – mondta Doug Knight, a Novell hálózati infrastruktúra termékekért felelős alelnöke. “A biztonság növelése mellett átterveztük a felhasználói felületet, így a GroupWise 6.5 ügyfelek könnyebben és intuitívabb felületen keresztül kezelhetik a címjegyzéket, prioritásokat és munkaterhelést amellett, hogy bármikor elérhetik információikat egy webböngészőn vagy PDA-n keresztül. Tény, hogy a GroupWise felhasználói bázisa 30 százalékkal növekedett 2000 és 2001 között. Ennek oka pedig az, hogy a Novell nemcsak ígéri, hanem biztosítja is ügyfeleinek az általuk igényelt biztonságot, és az informatikai befektetéseik gyors megtérülését.”

A GroupWise e-mail, naptár, címjegyzék, dokumentumkezelő és ütemezési szolgáltatásokat biztosít több hálózati operációs rendszeren is, többek között Novell NetWare és Windows NT/2000 platformokon. A címtáralapú és platformfüggetlen hálózati infrastruktúra-szolgáltatások (Novell Nterprise) részeként a GroupWise a felhasználók számára hozzáférést biztosít a szükséges információkhoz asztali és laptop számítógépeken, mobiltelefonokon, PDA-kon és RIM eszközökön keresztül is.

Richard Owrey, a világ egyik legnagyobb acélgyártója, az Ellwood Group rendszerigazgatója a következőket nyilatkozta: “Legtöbb irodánkban a GroupWise az egyetlen csoportmunka eszköz, melyet valaha használtak. Egyik irodánkban azonban áttértünk a Microsoft rendszerről GroupWise rendszerre, ennek eredményeképp hihetetlen módon megnőtt a rendszer megbízhatósága és stabilitása. A vírusok érkezése és elterjedése teljes mértékben megszűnt a GroupWise bevezetésével. Enélkül napokat, sőt heteket töltöttünk a takarítással. A GroupWise stabilizálta rendszerünket anélkül, hogy helyi támogatást kellett volna nyújtanunk – a rendszer magától fut.”

A GroupWise 6.5 2003 első negyedévében lesz elérhető, a publikus bétaverzió pedig már most ingyenesen letölthető a kapcsolódó linkeknél található weboldalról.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés