Connect with us

technokrata

A Seagate jön az IBM helyére?

Dotkom

A Seagate jön az IBM helyére?

Az év végéig várhatóan lezárulnak a tárgyalások az IBM-mel a gyártósorok átvételéről, illetve a winchesterek javításáról.

A Videoton három nagy winchester-gyártóval is folyamatosan tárgyal, emellett a világ egyik legnagyobb számítógép-gyártójával is megbeszéléseket folytat számítógép-összeszerelésről. Széles Gábor a magyar számítástechnikai cég elnök-vezérigazgatója és többségi tulajdonosa szerint rövid távon, azaz pár hónap alatt néhány száz munkahely jöhet létre, de bízik abban, hogy egy-másfél év alatt ugyanannyi embert tudnak majd foglalkoztatni, mint korábban.

“Az év végéig lezárulhatnak a tárgyalások az IBM gyártósorainak átvételéről” – jelentette ki a Magyar Hírlap kérdésére Széles. A vásárlás mellett szó van arról is, hogy “a három legnagyobb merevlemezgyártó cég egyike az IBM csarnokába telepíti a gyártását”.

A legnagyobb merevlemezgyártónak jelenleg a Seagate-et tartják, amely 16,7 millió winchestert gyártott le az év első negyedében. A Magyar Hírlap úgy tudja: ez a cég tűnik jelen pillanatban a legvalószínűbb befektetőnek. A Maxtor 2001 egészében a szerverekbe és az asztali PC-kbe való merevlemezekből összesen 45,1 milliót szállított le, míg a Western Digital 29,1 milliót. A japán Hitachi – amely megvette az IBM merevlemezgyártó-üzletágát – lehetne még potenciális “versenyző”, ha annak termelése nem elsősorban a laptopokba és más elektronikus szerkezetekbe való különlegesen kicsi adattárolókra szorítkozna. Ezekből ugyanis kevesebb fogy, mint az asztali PC-kbe valók közül, s az IBM-gyár nagy volumenű termelésre szakosodott. Arról nem is szólva, hogy – iparági spekulációk szerint – éppen ennek a cégnek a kívánságára szűnik meg a székesfehérvári IBM gyár is.

Ezenkívül a világ egyik legnagyobb számítógépgyártójával is megbeszéléseket folytatnak egy számítógép-összeszerelő üzem Székesfehérvárra telepítéséről. E cég képviselőivel szintén decemberben tárgyalnak. A Videoton Holding Rt. elnök-vezérigazgatója szerint a winchestereknek van piaca. Az IBM jó üzletet kötött akkor, amikor a Hitachi cégnek eladta a winchester üzletágát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés