Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NTT dolgozói béréből spórolta össze nyereségét?

Dotkom

Az NTT dolgozói béréből spórolta össze nyereségét?

Az egykori állami monopólium ismét nyereséget könyvelhetett el, ám mindezt a dolgozók bérén spórolva érte el a társaság.

A világ legnagyobb forgalmú távközlési vállalata, a japán NTT szeptemberrel zárult első üzleti félévét 33,16 milliárd jenes csoportszintű nyereséggel zárta, az egy évvel korábbi 232,07 milliárd jenes veszteség helyett. Az eredmény azonban főként annak köszönhető, hogy a társaság százezer alkalmazottját alacsonyabb bérű állásokba sorolta át a körzeti egységeknél.

A telefontársaság egyben módosította a tavasszal jósolt 361 milliárd nettó nyereségét, így egész évre immáron 205 milliárddal is beéri. Az előző üzleti évben az NTT történetének eddigi legnagyobb veszteségét érte el nettó 812,17 milliárd jennel. A működési eredmény 143 százalékkal 823,25 milliárd jenre javult, azonban a márciussal záródó teljes pénzügyi esztendőre vonatkozóan 0,6 százalékos csökkenést kalkuláltak elő a csoportnál.

Az NTT-nél emellett 1,7 százalékkal 5,37 billió jenre csökkent az értékesítés köszönhetően annak, hogy a vezetékes szolgáltatást továbbra is erős verseny határozta meg, ráadásul a mobiltelefon-részleg bevétele tavalyhoz képest jóval lassabban nőtt. Az társaság 1985-ös privatizálása óta először fordult elő csoportszintű bevételcsökkenés. Az NTT DoCoMo mobilszolgáltató bevétele a tavalyi 17,8 százalékos növekedés helyett csupán 1,9 százalékkal nőtt a második üzleti félévben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés