Connect with us

Hirdetés

technokrata

Symantec: dinamikus növekedés a világ védelmi iparában

Dotkom

Symantec: dinamikus növekedés a világ védelmi iparában

A Symantec bejelentette, hogy a 2001-ben eladott új licencekből eredő bevétel és a 2001. évi piaci részesedés alapján a Gartner Dataquest új jelentése a Symantec tovább folytatódó védelmiszoftver-gyártói elsőségét tükrözi.

A jelentés rámutat, hogy a Symantec piaci részesedése a világ védelmi iparában a 2000. évi 14,7 százalékról 2001-re 21 százalékra nőtt, s ezzel a világ 21 legnagyobb védelmiszoftver-gyártói listájának élén áll. A Symantec piaci részesedésének növekedését támasztja alá az is, hogy a második helyezettel szembeni 2000. évi 1 százalékos előnye 2001-re 7 százalékra növekedett.

A védelmi szoftverek 2001. évi piaci részesedéséről szóló jelentés szerint a Symantec a vállalati és a magánfelhasználói terület összevont 50%-os részesedésével továbbra is vezeti a védelmi szoftverek iparágának legjelentősebb szegmensét, a vírusellenes piacot. Ez az érték több mint kétszerese a hozzá legközelebb álló versenytársáénak. A jelentés arra is rámutat, hogy a Symantec 167 százalékkal a legerősebben növekszik a védelmi szoftverek iparágának leggyorsabban növekvő területén, a behatolás-érzékelési szegmensben.

„A Symantec tovább erősíti a világ vezető gyártójaként betöltött szerepét a védelmi szoftverek iparágában, amint egyre több cég használja fel hálózata megóvására a mi, integrált megoldású védelmünket” – mondta John Schwarz, a Symantec elnök-vezérigazgatója. „Napjaink összetett támadásai – ilyen a Bugbear, vagy az Internet gerincét ért szolgáltatásmegtagadtató roham – alátámasztják azt, hogy egységes egészként kell kezelni a védelmet a hálózat valamennyi szintjén. A különböző védelmi termékek integrációja az átjárók, a szerverek és a felhasználói gépek szintjén, valamint egy nyitott, szabványokra épülő védelemkezelő megoldás páratlan riasztási szolgáltatással történő egyesítése tovább gyorsítja a Symantec előretörését a vállalati védelmi piacon.”

A jelentés szerint a Symantec az előző évhez mérten 34 százalékkal növekedett. Ez több mint háromszorosan múlta felül a védelmi szoftverek iparágának egészéét, amely 10 százalékot tett ki. A Symantec-nek a vírusellenes területen elért 36 százalékos növekedése meghaladja a világ vírusellenes piacának átlagos 27 százalékos növekedését.

Régiónként nézve a Symantec az Egyesült Államokban 22, Kanadában 34, Japánban 20, Európában 16, Ázsia és a Csendes-óceán térségében 17 százalék piaci részt mondhat magáénak. Ezenkívül a Symantec 40 százalékos növekedési aránya a legnagyobb valamennyi, kizárólag a védelem terén működő európai cég közül. Ázsiában és a Csendes-óceán térségében az ottani 61 százalékos növekedésével a második helyen áll.

A Gartner Dataquest értelmezése szerint a védelmi szoftverek fogalma a vírusellenes, a titkosító, a behatolásérzékelő és más védelmi szoftvereket, így a tűzfal, a webtartalom-védelmi és az extranet hozzáférés-kezelő szoftvereket foglalja magában.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés