Connect with us

Hirdetés

technokrata

A 3Com és a Xircom (Intel) rendezték szabadalomsértési pereiket

Dotkom

A 3Com és a Xircom (Intel) rendezték szabadalomsértési pereiket

A megegyezés értelmében a 3Com 15 millió dollárt kap, megszűnik az eljárás és a szabadalmak terén a vita a felek között.

A 3Com Corporation, a Xircom Corporation és az Intel Corporation bejelentették, hogy rendezték szabadalomsértési pereiket – egyet, amelyet a 3Com indított a Xircom ellen, és kettőt, amelyet a Xircom a 3Com ellen. A megegyezés értelmében a Xircom 15 millió dollárt fizet a 3Comnak; az érintett 3Com szabadalmak érvényességével és az azokat sértő Xircom termékekkel, így a RealPorttal és a RealPort2-vel kapcsolatosan közös, írásos megállapodás születik; a két cég megállapodott a per tárgyát képező szabadalmak kereszt-licenceléséről, és a Xircom jogfenntartás nélkül megszünteti a 3Com ellen indított pereit.

„Nagyon örülünk, hogy megnyugtatóan rendeződött a szabadalmak kérdése az Intellel és azt reméljük, hogy sokat javul a két cég üzleti kapcsolata” – jelentette ki Mark Michael, a 3Com vezető alelnöke és általános tanácsadója. „A megállapodás jól jelzi a 3Com szabadalmi portfoliójának erősségét és elkötelezettségünket annak védelme mellett. A cég továbbra is értéket kíván teremteni iparágvezető újításaiból, amelyek fontos stratégiai tulajdonnak számítottak a 3Com létrehozása óta és a cég jövőjének is fontos alapját képezik. A folyamatban lévő licencprogramok aktív működtetése kritikus fontosságú a 3Com sikerét illetően.”

***

A 3Com Corporation, amelynek szellemitulajdon-portfoliójában több mint 870 USA-beli szabadalom található, iparágvezető a technológiai innováció, illetve a vásárlóknak és partnereknek szánt gyakorlatias termékek biztosítása terén.

A Xircomot az Intel Corporation 2001-ben vásárolta fel, miután a 3Com pert indított szabadalomsértés miatt Utah államban a Xircom ellen 2000. május 26-án. A bíróság 2002. március 22-i döntése az volt, hogy a 3Com vádjai, mely szerint a Xircom megsérti a 6146209-es számú USA-szabadalom 29-es cikkelyét, várhatóan meg fognak állni. Júliusban Tena Campbell bírónő az USA Utah kerületi bíróságán jogosnak ítélte a 3Com kérelmét egy olyan előzetes bírósági végzés iránt, amely megtiltja a Xircomnak egy sor termék, így többek között a RealPort és RealPort2 gyártását, használatát, értékesítését és forgalmazásra felkínálását az Egyesült Államok területén, továbbá a termékek az Egyesült Államokba importálását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés