Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felgyorsított Fujitsu Lifebook P2000 – akár 12 órán keresztül működhet

Dotkom

Felgyorsított Fujitsu Lifebook P2000 – akár 12 órán keresztül működhet

A Fujitsu ezen noteszgépe júniusig mobil Celeron processzorral működött – a cég az év közepén azonban lecserélte a Transmeta Crusose CPU-jára. Eljött azonban az ideje egy újabb vérfrissítésnek.

A korábbi TM5800-as processzor órajele 867 MHz-es volt, az új változatba azonban már egy 933 MHz-es CPU került (ezzel a Fujitsu az első, aki ilyen Crusoe-val árusítja noteszgépeit az USA-ban). Nem változott a képmérete: a Lifebook P2000 továbbra is 10,6 colos képátlójú LCD-vel rendelkezik. Szintén változatlan maradt az operatív tár: a korábbi változattal megegyező mennyiségű, 256 MB-nyi memória került a Fujitsu ezen notebookjaiba.

Ugyanakkor a korábban 20 GB-os háttértár helyett már egy 30 GB-os merevlemez található a Lifebook P2000-esben. Történ változás az adatkommunikációt biztosító felületen is: a korábbi 1.1-es USB portok immár 2.0-s szabványúak, ennek révén gyorsabbá vált az USB-n keresztüli adatátvitel.

A kis noteszgép többi része változatlan: beépített dokkolójába egy DVD/CD-RW meghajtó vagy egy extra akkumulátor kerülhet (egy teleppel 3 óráig, két nagykapacitású akkumulátorral 12 óráig (!) működőképes), s mindezt egy Windows XP Home egészíti ki – a korábbi árért, azaz 1500 dollárért. Lehetőség van bővítésre is: 200 dollár többletért 40 GB-os merevlemez jár, illetve Windows XP Professional.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés