Connect with us

Hirdetés

technokrata

A France Télécom cáfolja a 80 milliárd eurós adósságot

Dotkom

A France Télécom cáfolja a 80 milliárd eurós adósságot

Egyes lapértesülések szerint a jelentősen eladósodott francia telekommunikációs vállalat adóssága a korábban közölt adatoknál jóval több.

Cáfolja a France Télécom (FT) azon híreszteléseket, melyek szerint a piacvezető francia távközlési cégnek a korábban közölteknél 10 milliárd euróval nagyobb, azaz közel 80 milliárd euró az adóssága. Természetesen a felreppenő pletyka rendesen megtépázta a vállalat részvényeinek árfolyamát, és a bizonytalanság szürke ködje megszállta a befektetőket is. A papír 52 heti árfolyamcsúcsa 51,65 euró, mélypontja 6,75 euró volt.

A La Tribune pénteki számában publikálta azt az értesülést, hogy Thierry Breton, a France Télécom elnöke szerint a tételes vállalati mérlegben nem szereplő kötelezettségekkel együtt a cég adóssága 70 milliárd euró helyett – amelyet a vállalat a június végi állapot alapján mutatott ki – mindinkább 80 milliárd. Az FT szóvivője határozottan cáfolta a lap által közölteket.

A céget az utóbbi hónapokban – éppen a súlyos adósságteher miatt – a nagy nemzetközi hitelminősítők a spekulatív sáv határára minősítették vissza. A Standard and Poor´s és a Moody´s egyaránt BBB mínusszal, illetve az ennek megfelelő Baa3-mal tartja nyilván a France Télécom hosszú távú kötelezettségeit. Az ez alatti, BB/Ba kategóriás besorolásokat már nem tekintik befektetésre ajánlottnak, vagyis az ilyen osztályzatú cégek csak igen drágán tudják a tőkepiacon refinanszírozni adósságukat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés