Connect with us

Hirdetés

technokrata

EU: mehet az Infineon-Motorola üzlet

Dotkom

EU: mehet az Infineon-Motorola üzlet

Az EU-Bizottság újabb engedélyt adott ki: létrejöhet az Infineon, a Motorola és az Agere Systems közös gyermeke.

A német Siemens érdekeltségi körébe tertozó Infineon Technologies AG, az amerikai Motorola és a szintén amerikai Agere Systems vállalatok számára engedélyezte az Európai Bizottság a közös vállalat létesítését.

A StarCore néven startoló cég – a kameráktól a mobiltelefonokig – főként szórakoztató elektronikai és használati eszközökhöz gyárt majd digitális jelfeldolgozó (DSP) integrált áramköröket. Az alapítók mindegyike egyharmad arányban részesedik a vállalkozásból.

A DSP áramkörök piacának növekedési potenciálja a szakértők szerint hatalmas, mivel a hang-, kép- és videojelek hatékonyabb feldolgozását teszik lehetővé. A DSP áramkörök évi 12 milliárd dollárosra becsült forgalmának növekedése a becslések szerint meghaladja az integrált áramkörök piacának átlagos növekedési ütemét. A DSP-licenc alapján áramköröket gyártó vállalatok az ír Parthus, az amerikai/japán STMicroelectronics/Hitachi, valamint a belga Adelante eddig meglehetősen szűk piaci szegmenseket szolgáltak ki.

A StarCore a texasi Austinban, legnagyobb potenciális riválisa, a Texas Instruments székhelyén telepszik le. Kezdetben mindössze száz fős alkalmazotti gárdával a DSP áramkörök magjául szolgáló lapkák gyártására koncentrál majd, de ezek az alkatrészek az alapítók reménye szerint a DSP technológia új szabványát teremtik majd meg.

Az ügylet mellett még egy nagyszabású csereügylet is elkezdődött a Siemens és a Motorola között, mely szerint a Siemens átadná mobiltelefonkészülék-gyártó tevékenységi körét a Motorola vezeték nélküli technológiája ellenében. Az üzlet révén 25 százalékra emelkedne a Motorola piaci részesedése a mobiltelefonok terén világszerte, a Siemens készülékei viszont használhatókká válnának az amerikai és a kínai piacokon honos mobiltelefon-rendszerekben is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés