Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Ericsson újabb figyelmeztetést adott ki

Dotkom

Az Ericsson újabb figyelmeztetést adott ki

A likviditási nehézségekkel küzdő, átszervezés alatt álló svéd hálózati eszközgyártó újabb figyelmeztetést adott ki a most záruló negyedévével kapcsolatban.

A likviditási nehézségekkel küzdő, átszervezés alatt álló svéd hálózati eszközgyártó a most záruló negyedévében kénytelen eladási és rendelési visszaeséssel is számolni. Az Ericsson által kiadott hétfői közlemény szerint ugyanis a vállalat számos vásárlójának beruházásai csökkentek, termékeinek piaca változatlanul bizonytalan, amely várhatóan még egy jó ideig így is marad.

A visszaesés – a vállalat második negyedévéhez viszonyított – mértékéről egyelőre nem jelentek meg adatok, csupán annyi került napvilágra, hogy főként a megrendelések terén várható nagyobb volumenű csökkenés.

Az Ericsson már egy hónappal ezelőtt is jelezte forgalmának romló irányzatát, ennek ellenére hétfőn az újabb bejelentés hatására részvényeinek árfolyama több mint 20 százalékkal zuhanva húszéves mélypontjára jutott. Az árveszteség később 12 százalékra mérséklődött.

Úgy tűnik, az Ericsson mostanában inkább visszavonulót fúj, ugyanis a múlt heti hivatalos bejelentése szerint a társaság kiszervezte a mobil és fix rendszerek szoftverfejlesztését.

A svéd távközlési berendezésgyártó óriás 53 millió amerikai dollárért értékesítette Karlstadtban, Lulea-ban, Umea-ban és Skelleftea-ban található fejlesztő üzemét a TietoEnatornak. Az értékesítési tranzakció az előzetes tervek szerint novemberben zárul le, mely keretében az Ericsson 860 munkatársat ad át. Mint ismeretes, a svéd társaság hetekkel ezelőtt zárta le 3 milliárd dolláros részvénykibocsátását, az ebből származó bevétel általános vállalatfinanszírozási célokat szolgál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés