Connect with us

Hirdetés

technokrata

Infineon: cél a piaci részesedés megduplázása

Dotkom

Infineon: cél a piaci részesedés megduplázása

Az Infineon komoly célt tűzött ki maga elé: a német chipgyártó a piaci részesedés megduplázását vette tervbe…

A német Infineon chipgyártó jelenleg 3 százalékos piaci észesedéssel a hatodik legnagyobb chipgyártó a világon. Talán épp ez adott okot arra, hogy a társaság menedzsmentje – annak ellenére, hogy nem látja az ágazati válság végét – a piaci részesedés megduplázását tűzze ki céljául, melynek megvalósítása 2007-re datálódik.

A Infineon ezzel elég nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen az elkövetkezendő öt évben szeretne a világ négy legnagyobb félvezetőgyártója közé kerülni, amelyhez azonban jelentősen növelni kell az értékesítéseket – elsősorban Kínában, az Egyesült Államokban és Japánban. A vezetőség mégis optimista: Ulrich Schumacher Infineon-főnök szerint most jött el az idő a piaci pozíciók megerősítésére.

A cég jelenleg nem tervez létszámleépítést, azonban ha a világgazdaság fellendülése tovább várat magára, Schumacher szerint ezt a lehetőséget is egy potenciális költségcsökkentő tényezőként veszik majd figyelembe.

A vállalat 1995-ben még Siemens Semiconductor néven a világ 15. legnagyobb chipgyártója volt, 1998-ban bekerült a 10 legnagyobb félvezetőgyártó vállalatok közé, s a tavalyi 8. helyezés után az idei első félévben már a 6. volt a rangsorban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés