Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új AMD processzorok

Dotkom

Új AMD processzorok

Az Advanced Micro Devices két új, noteszgépbe szánt processzort mutatott be.

Az Intel nemrég bejelentett 2,2 GHz-es mobil P4-eseire válaszul az AMD megjelentette a 130 nanométeres gyártási eljárással készített 1900+-os és 2000+-os mobil Athlonjait. Ezzel ugyan nem tudja átvenni az Intel vezető helyét, de a kedvezőbb árfekvés miatt mindenképpen előrelépés ez a chipgyártó cégnek. Az ezer darabos tételben való vásárlás esetén 239 és 345 dollárba kerülő processzorok már kaphatók.

Ugyanakkor nem jelentettek be semmilyen árcsökkentést az AMD-nél, és egyelőre nem is terveznek ilyesmit. Ennek oka a még mindig nehéz időket élő PC-iparág helyzetéből adódik: ugyan a noteszgépekbe tervezett processzorok a fellendülő notebookeladások miatt sokkal keresettebbek, ám ezen a téren az AMD közismerten gyengébb piaci pozíciókkal rendelkezik, mint az asztali számítógépek terén.

Ennek köszönhetően a cég második negyedéves eredménye sem a várnak megfelelően alakult: a 600 millió dolláros bevétel elmaradt a korábban várttól. Ráadásul ebben a negyedben az AMD 185 millió dolláros (azaz részvényenkénti 54 centes) veszteséggel számol – áll a Mercury Research kutatásában.

Úgy tűnik, az AMD pillanatnyi nehézségei a cég egész jövőjére rányomják bélyegét: először a Barton magos Athlonok csúszását voltak kénytelen bejelenteni, majd kiderült, hogy az év végére várt Hammer is inkább csak a következő év első negyedének végén, vagy a második negyedév elején érkezik majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés