Connect with us

Hirdetés

technokrata

ArchiCAD-et fog használni az amerikai Parti Őrség

Dotkom

ArchiCAD-et fog használni az amerikai Parti Őrség

Az amerikai Parti Őrség a Graphisoft termékét, az ArchiCAD-et választotta stratégiai létesítményeinek hatékonyabb kihasználása érdekében.

A Graphisoft bejelentése értelemében az amerikai Parti Őrség ezentúl a vállalat termékét, az ArchiCAD-et alkalmazza stratégiai létesítményeinek hatékonyabb kihasználására.

A Graphisoft modellalapú tervezőrendszerével az új építési és kivitelezési feladatok mellett a meglévő épületekről készített háromdimenziós modellek révén nyert értékes információkat felhasználva lényegesen javítható a Parti Őrség létesítmény-állománya helykihasználás szempontjából. Emellett számszerűsíthetők a létesítmények hatékonyság-növeléséhez szükséges paraméterek, könnyebben meghatározhatóak a beruházási prioritások, csökkenthetőek a fenntartási költségek, megállapíthatóak a fizikai sebezhetőségi pontok, valamint feltárhatóak a tengerészet parti létesítményeinek esetleges értékesítési lehetőségei.

A Parti Őrség elsőként a 18.000 négyzetméter alapterületű charlestoni, továbbá georgetowni és tybee-i tengerparti létesítményeinek adatait dolgozza fel az ArchiCAD-del, majd a szoftver folyamatosan kerül bevezetésre a többi egységénél is.

A szakemberek a meglévő épületek információanyagának erőteljes növekedését várják az ArchiCAD-től, emellett a szoftver bevezetésével a Parti Őrség biztonsági intézkedései is gyorsíthatóak lesznek.

Az eBroker kommentárja szerint a Graphisoft kedvezőtlen második negyedéves gyorsjelentése után eladói nyomás alá került a részvény árfolyama. A gazdasági növekedés beindulásával várhatóan az informatikai beruházások volumene is növekedni fog, amit a Graphisoft árbevétele és eredménye is tükröz majd.

A megrendelés volumenével kapcsolatban a Terminal megkereste a Graphisoft illetékeseit. Kérdéseinkre Tihanyi Vera PR menedzser adott válaszokat:

Terminal – Milyen célra vásárolta az amerikai Parti Őrség az ArchiCAD-et? A szoftvert elsősorban új keletű kivitelezési feladatokra szánják, vagy inkább a már meglévő állomány feltérképezéséhez szükséges?

Tihanyi Vera – Első körben az utóbbira, de mint a hír is írja: új épületek tervezésére is.

Terminal – A Parti Őrség igénye szükségessé teszi a szoftver fejlesztését?

Tihanyi Vera – A legtöbb nagyvevőnk számára megtörténik a szoftver úgynevezett testreszabása a speciális igényeknek megfelelően. A kérdésre Al Moulton, a Graphisoft USA elnöke tudna érdemben válaszolni.

Terminal – Számoltak-e versenytárssal, azaz szóba jöttek-e a Parti Őrségnél a Graphisoft konkurenseinek megoldásai?

Tihanyi Vera – Biztosan megnézték a piacon kapható konkurens termékeket is, mielőtt az ArchiCAD-et választották.

Terminal – Mekkora volumenű a megrendelés? Jelentős szerződésről van szó?

Tihanyi Vera – A szerződés jelentős, Al Moulton szerint ez lehet majd az egyik legjelentősebb CAD-beruházás az IT szektorban. Az úgynevezett pilot projekthez 100.000 USD értékben vásároltak ArchiCAD-et. Mivel ötről tíz évre kiterjesztve a programot fokozatosan vezetik be a szoftverünket létesítményeik digitalizálására, majd tervezésére, és feltételezhetően szélesebb körben is használják majd a Graphisoft létesítménygazdálkodási szoftverét, az ArchiFM-et – s ezt már el is kezdték – amerikai irodánk elnöke szerint több mint tízszeresére emelkedhet a fenti összeg. A Parti Őrség tíz éven át zajló beruházását egyelőre nem lehet teljes pontossággal meghatározni.

Terminal – A Graphisoft kedvezőtlen második negyedéves gyorsjelentése után eladói nyomás alá került a részvény árfolyama, azonban a gazdasági növekedés beindulásával várhatóan az informatikai beruházások volumene is növekedni fog, Önök szerint ez a Graphisoft árbevételében és eredményeiben is tükröződik majd?

Tihanyi Vera – Tőzsdei cég lévén nem bocsátkozhatunk jóslásokba a majdani árbevételt és eredményt illetően, annyi azonban elmondható, hogy egy gazdasági fellendülés valószínűleg a többi céghez hasonlóan a Graphisoft teljesítményére is pozitívan hat majd.

Terminal – Az ArchiCAD bevezetésével milyen módon gyorsíthatók a Parti Őrség biztonsági intézkedései?

Tihanyi Vera – Ezek nemzetbiztonsági kérdések, amelyeket érthető módon nem publikál a Parti Őrség. Azonban egy biztos, az ArchiCAD olyan pontossággal képes modellezni a már meglévő illetve a tervezendő épületeket – azok minden adatával a teljes életciklusukra vonatkozóan -, hogy ezen épületinformációk birtokában sokkal gyorsabban tudnak reagálni adott vagy várt helyzetekre, és egyáltalán eleve fokozni létesítményeik biztonságát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés