Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új HP lekörözte minden versenytársát

Dotkom

Az új HP lekörözte minden versenytársát

Az új HP a második negyedévben ismét piacvezetővé vált az IA-32 szerverek terén, akárcsak az összes leszállított szerver száma alapján. A vállalat az USA teljes szerverpiacán is első lett, lekörözve minden versenytársát.

A HP bejelentette, hogy a 2002. év második negyedévében ismét piacvezetővé vált az Egyesült Államokban szállított ipari szabványos IA-32 szerverek piacán. A vállalat a szegmens úttörőjeként egy évtizede mutatta be ProLiant szervercsaládját. A Dataquest piackutató adatai szerint a HP és a Compaq együttes piaci részesedése a második negyedévben 28,7% volt a népszerű IA-32 kiszolgálók szállításában, vagyis az új HP piacvezető pozíciót ért el. A HP 18,4%-kal több IA-32 alapú szervert szállított, mint az előző negyedévben: ez a növekedési ütem a legközelebbi versenytársénak több mint háromszorosa.

A Gartner második negyedéves jelentése is megerősíti, hogy a HP az USA teljes szerverpiacán is piacvezetővé vált (26,4% piaci részesedés), jócskán lekörözve versenytársait mind az értékesített rendszerek számát, mind a növekedés ütemét tekintve.

“Annak ellenére, hogy versenytársaink mindent megtettek, hogy piaci részesedést hódítsanak el tőlünk egy olyan időszakban, amikor sebezhetőnek hittek, valójában semmit nem értek el. Ügyfeleink elégedettek kínálatunkkal, és HP ProLiant szervereink továbbra is a vezető helyen állnak az ipari szabványos szerverek szegmensében,” nyilatkozta Mary McDowell, a HP alelnöke, az Ipari Szabványos Szerverek üzletág ügyvezető igazgatója. “Üzleti működésünk folyamatos javítása mellett ezek a nagyszerű összesített piaci részesedési adatok jól mutatják, hogy az új HP máris jól indult. Mivel minden erőnkkel ügyfeleink igényeinek kielégítésére koncentrálunk, a HP tovább növeli vezető szerepét: egyrészt az innovációban, másrészt azzal, hogy ProLiant szervercsaládunkkal a lehető legnagyobb teljesítményt és megbízhatóságot kínáljuk.”

“Innovatív, az egész kategóriát meghatározó, a Windows, Linux és más kulcsfontosságú operációs rendszerek használatát a legteljesebben támogató Proliant megoldásaival a HP továbbra is meg kíván felelni mind a nagyvállalati, mind a kis- és középvállalkozások igényeinek,” tette hozzá David Petts, a HP Ipari Szabványos Szerverek az amerikai kontinensért felelős ügyvezető igazgatója. “Csak néhány példa a közelmúltból: úttörő szerepet vállaltunk új termékkategóriák, például a pengeszerverek elterjesztésében, bevezettük az ügyfeleink üzleti és technológiai igényeinek leginkább megfelelő adaptív infrastruktúra stratégiánkat, bemutattuk a ProLiant Essentials menedzsment szoftvert, és a ProLiant termékcsalád tagjainál is elérhetővé tettük a fejlett memóriavédelmi jellemzőket.”

A 2001. decemberében bejelentett adaptív infrastruktúra stratégiával – a HP igérete szerint – a vállalatok alkalmazkodhatnak a változó piaci viszonyokhoz, takarékoskodhatnak az értékes emberi és technológiai erőforrásaikkal, és gyorsan reagálhatnak ügyfeleik igényeire napjaink dinamikus üzleti környezetében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés