Connect with us

technokrata

Symantec Enterprise Security Manager: új alkalmazásmodulok

Dotkom

Symantec Enterprise Security Manager: új alkalmazásmodulok

A Symantec bejelentette két Symantec Enterprise Security Manager alkalmazásmodulját, a Symantec ESM for Databases 3.0-t és a Symantec ESM for Firewalls 2.0-t.

A Symantec Enterprise Security Manager (ESM) alkalmazásmodulok tökéletesen integrálódnak a Symantec ESM 5.5-be, mely egy széleskörű szolgáltatásokkal ellátott sérülékenységvizsgálati megoldás, és amely az IT biztonsági adminisztrátoroknak a nagyvállalati kockázat csökkentésének önálló módját kínálja a biztonsági szabályzatok betartásának és a biztonság értékelésének automatizálása és központosítása által.

A Symantec ESM 5.5 automatizálja a biztonsági rések felfedezését és mindennemű eltérést a biztonsági szabályzattól – mindezt egyetlen helyről. Az IT biztonsági adminisztrátorok gyorsan és költséghatékonyan hozhatják létre az alapszabályokat, és mérhetik ezen feltételek teljesülését, így azonosítva azokat a rendszereket, melyek nem felelnek meg, majd ugyanilyen egyszerűen javíthatják ki őket, hogy a szabályzatok betartása teljes legyen. Az ismétlődő feladatok automatizálásával az ESM lehetővé teszi az adminisztrátoroknak, hogy a redundáns műveletek nyűgjéből kiszabaduljanak, ezáltal erőforrások takaríthatóak meg, a felhasználók központosított konzolon nézhetik meg saját pillanatnyi értékelésüket a hálózati biztonsági szabályzatoknak való megfelelésükről.

Olyan eszközöket biztosít, melyekkel a biztonsági szakértők előre definiált szabályzatokat hozhatnak létre minden hálózati rendszer számára, és méréseket végezhetnek ezen szabályzatok ellenében. A Symantec ESM 5.5 1500-nál több biztonsági ellenőrzést képes elvégezni minimális hatással a hálózat teljesítményére olyan sok gépből álló hálózatok esetén is, melynek gépei különféle operációs rendszert futtatnak, mint a Windows NT, Novell NetWare, OpenVMS és különböző UNIX változatok.

Az ESM alkalmazásmodulok telepítsd-és-védd jellegű megelőző eszközök, melyeket a szabályzatok kezelésének operációs rendszeren túli kiterjesztésére fejlesztettek ki, hogy így biztosítsák a megfelelőséget és a kritikus e-üzleti rendszerek védelmét.

Az alkalmazásmodulok új, kifinomult eszközöket mutatnak be az alkalmazások biztonságosabbá tételére, mint a jelszó erősségének ellenőrzése, javítófoltok és szükségtelen szolgáltatások vizsgálata, a biztonsági szabályzatoknak való megfelelés ellenőrzése és kikényszerítése által pedig az adminisztratív terheket is csökkenteni képesek. Az ESM alkalmazásmodulok tartalmaznak az ISO 17799 szabványra, valamint az iparág egyéb legjobb gyakorlati tapasztalataira, szabványaira és kutatásaira alapozott előre definiált szabályzatokat, melyek egyes alkalmazások és operációs rendszerek kombinációira vonatkozva még az egyedi biztonsági rések védelmére is képesek.

Az új Symantec ESM for Databases 3.0 az Oracle adatbázisok védelmére szakosodott, míg az új Symantec ESM for Firewalls 2.0 a Symantec Enterprise Firewall és a Checkpoint Firewall védelmét egészíti ki a megfelelő szabályzatokkal. A korábban megjelent Symantec ESM alkalmazásmodulok között megtalálható az ESM for AntiVirus 1.0 (Symantec AntiVirus Corporate Edition) és az ESM for Web Servers 2.0 (IIS, iPlanet és Apache).

Az ESM és az alkalmazásmodulok a Symantec automatizált LiveUpdate szolgáltatásával integráltak, mely egyetlen központi munkahelyről biztosítja a legújabb biztonsági ellenőrzések biztonságos távoli frissítését és terítését a Web vagy a nagyvállalati intranet használatával. A megoldás mögött a Symantec Security Response áll. Ezenkívül a Symantec Security Response gyors reakciót biztosít a biztonsági védelem részére az incidensjelentési programjával, beleértve a vészhelyzeti szignatúrák, definíciók és szabályzatok kiadását, és a kifelé irányuló kommunikáció által, mint pl. a riasztási szolgáltatások.

A Symantec ESM 5.5, a Symantec ESM for AntiVirus 1.0, a Symantec ESM for Web Servers 2.0 és az új Symantec ESM for Databases 3.0 már kapható a Symantec világméretű értéknövelt viszonteladói, disztribútori és rendszerintegrátori hálózatában.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin