Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Megatrend Romániába is betört az Infosysszel

Dotkom

A Megatrend Romániába is betört az Infosysszel

Ősztől már élő vállalati környezetben is működik az Infosys® Integrált Vállalatirányítási Rendszer – román területen.

A Megatrend 2000 Informatikai Rt. ez év júniusában kötötte meg első külföldi Infosys-bevezetésre irányuló szerződését a kolozsvári székhelyű, nyomdaiparban érdekelt TipoHolding S.A.-val. Az Infosys® Integrált Vállalatirányítási Rendszer román nyelvi és jogszabályi megfeleltetése így ősztől már élő vállalati környezetben is működik. A vállalat rövidtávú tervei között a hazai piaci árbevétel növelése mellett a nemzetközi piacokról származó árbevétel dinamikus expanziója szerepel.

A Megatrend 2000 Rt. gazdasági társaságok és kormányzati szervek központi gazdálkodási és irányítási folyamatait támogató információs rendszerek fejlesztését és üzemeltetését végzi. A hazai területen komoly referenciákat szerzett vállalat 1999-ben újrafogalmazta üzleti stratégiáját. Az átstrukturált működésnek köszönhetően a hagyományosnak mondható vállalati szektor mellett az államigazgatási szektor és a nemzetközi piac felé is nyitott. A Megatrend Romania S.R.L. közelmúltban történő bejegyzése is ennek a folyamatnak az egyik első kézzelfogható eredménye.

A nemzetközi projekt 2000-ben indult el a volt közép- és kelet-európai blokk országaira, első körben Romániára fókuszálva. Az első külföldi partner ország kiválasztását a földrajzi közelsége mellett, a két ország ügyviteli szabályrendszerében meglévő hasonlóságok indokolták, valamint Románia dinamikus gazdasági növekedése az ERP-megoldások iránti fokozódó keresletet eredményezte. A romániai Infosys-verzió megalkotása után került sor Kolozsvárott a helyi partnercsapat kiépítése, illetve a teszt- és bemutató központ létrehozása. A lehetséges partnerek közül a Megatrend elsőként a több telephellyel rendelkező TipoHolding S.A.-val szerződött az Infosys román változatának bevezetésére, mintegy 30.000 USD projektértékben.

A Megatrend nemzetközi projektekkel foglalkozó részlege jelenleg is folyamatos tárgyalásokat folytat többek között Ukrajnában és Szerbiában. Ezen célországokban a lokalizáció és a partnerek képzése már csupán néhány hónapot vesz igénybe, és a társaság tervei szerint még az idei évben sor kerül újabb nemzetközi üzlet megkötésére.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés