Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: több mint 90 százalékos befolyás az EPT-nél

Dotkom

Matáv: több mint 90 százalékos befolyás az EPT-nél

A Matáv részvényvásárlás útján megszerezte az Első Pesti Telefontársaság Rt. részvényeinek 87,40 százalékát, összes befolyásának mértéke pedig több mint 90 százalékot tesz ki.

A Matáv bejelentette, hogy részvényvásárlás útján megszerezte az Első Pesti Telefontársaság Rt. részvényeinek 87,40 százalékát, melynek következtében ugyanekkora mértékű közvetlen befolyással rendelkezik a társaságban. A Magyar Távközlési Részvénytársaság a többségi tulajdonában álló Investel Rt.-n keresztül további 3,48%-os befolyással rendelkezik a társaságban, így összes befolyásának mértéke 90,88 százalékot tesz ki.

Mint ismeretes a Matáv már rendelkezett 90 százalékos tulajdonhányad feletti részesedéssel az EPT-ben, azonban a tőkepiaci törvény megsértése miatt a PSZÁF nyomására 2002. február 22-én nyilvános vételi ajánlatot is tett az EPT részvényeire, amely 2002. április 16-án 16 órakor sikeresen lezárult. Az ajánlat eredményeként a MATÁV tulajdonrésze 79,40 százalékra emelkedett, így a távközlési társaságnak lehetősége nyílt arra, hogy további ajánlat nélkül növelje tulajdonrészét.

Az Első Pesti Telefontársaság Rt. a tavalyi évben 214,9 millió forintos veszteséget produkált. A cég saját tőkéje 4047,8 millió forintot, mérlegfőösszege pedig 4623,7 milliót tett ki a Matáv nyilvános vételi ajánlattételekor.

Az ajánlattétel az EPT valamennyi részvényese számára, valamennyi névre szóló törzsrészvény, valamint A és B sorozatú névre szóló osztalékelsőbbségi részvény névértéken történő megvásárlására szólt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés