Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sha-mail – Európában?

Dotkom

Sha-mail – Európában?

Felbuzdulva a japán J-Phone Sha-mail sikerén, a Vodafone ősztől már Európában is elérhetővé teszi a szolgáltatást.

A Europemedia.net értesülései szerint folytatva a leányvállalat, a J-Phone hatalmas sikerét Japánban, a Vodafone tervbe vette a Sha-mail szolgáltatás Európára való kiterjesztését is.

A Sha-mail elsőként 2000. novemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt, s Japánban azóta is nagy népszerűségnek örvend. A fényképküldési szolgáltatást az előfizetők egyharmada használja, amely nagy mértékben hozzájárul a csoport magas adatforgalmi mutatóihoz. A “movie sha-mail” szolgáltatásnál is hasonló a helyzet: már több mint 115.000 ügyfelet regisztráltak a bevezetés utáni első hónap során. A szolgáltatás Európa nyugati részén ősztől lesz elérhető.

Azonban néhány elemző és szkeptikus úgy véli, hogy a Sha-mail nem válik népszerű szolgáltatássá az európai piacokon, ugyanis ez a terület kevésbé telefon-központú, mint Japán – ráadásul az a képminőség, amelyet a mobiltelefonokba beépített kamerák biztosítani tudnak, jóval alatta van az átlagos digitális kamera nyújtotta minőségtől.

Eközben néhány mobilkészülék-gyártó – mint az NTT DoCoMo, a Nokia, a Sony Ericsson és a Motorola – már leleplezte az értéknövelt, azaz új alkalmazásokat és szolgáltatásokat nyújtó készülékeit – kifejezve ezzel a bizalmat az irányban, hogy az európai piac tárt karokkal várja majd az új eszközöket és a szóban forgó hozzáadott értékű szolgáltatásokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés