Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csődbement a WorldCom

Dotkom

Csődbement a WorldCom

Az amerikai telekommunikációs óriáskonszern vasárnap csődöt jelentett, mely az amerikai történelem eddigi legnagyobb méretű felszámolási eljárását vonja maga után.

Vasárnap folyamán az amerikai telekommunikációs óriáskonszern a WorldCom, valamint amerikai leányvállalatai egy New York-i csődbíróságon csődeljárást kezdeményeztek maguk ellen. A felszámolási eljárás még az Enron energiavállalat csődjénél is nagyobb méretű. A második legnagyobb amerikai távközlési vállalat bukása a hamis mérlegkimutatások nyilvánosságra kerülésével kezdődött. A cég jelenleg több mint 30 milliárd dolláros adóssággal rendelkezik.

Az amerikai törvények szerint a felszámolási eljárás alatt (bizonyos megszorításokkal) a WorldCom tovább működhet és átszervezési tervet készíthet. A cég közleménye szerint a külföldi leányvállalatokat egyáltalán nem érinti a csőd.

A WorldCom könyvelési trükkökkel 2001-re 3,85 milliárd dollár nyereséget könyvelt el, nemrég azonban arra is fény derült, hogy 2000-ben szintén meghamisították a mérleget. Az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) beperelte a WorldComot, az eljárás jelenleg is tart.

A WorldCom jelenleg 65 országban tevékenykedik, 17.000 munkatárs elbocsátása után jelenleg körülbelül 60.000 alkalmazottal rendelkezik. A WorldCom ügyfélköre több mint 20 millió főt számlál, valamint tulajdonukban áll a világ legnagyobb Internet Backbone hálózata. A cég részvényét 1999-ben még 64,5 dollárért jegyezték, jelenlegi értéke 9 cent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés