Connect with us

Hirdetés

technokrata

SAP: veszteséges a második negyedév

Dotkom

SAP: veszteséges a második negyedév

Jelentős veszteséget tudhat magáénak a német SAP számítástechnikai vállalat a második negyedév végére – főként a számítógépes programok eladásai mérséklődtek jelentősen.

A legnagyobb európai szoftvergyártó a negyedévet 232 millió euró nettó veszteséggel zárta. A vállalat bevétele a negyedévben az egy évvel korábbi 1,85 milliárdhoz képest 3,8 százalékkal, 1,78 milliárd euróra csökkent.

Az SAP részvényeinek 1988-as bevezetése óta ez volt a cég életében az első veszteséges negyedév – annak ellenére, hogy tavaly 206 millió euró nettó profitot könyvelhetett el a második negyedévre.

A SAP még a múlt héten jelentette be, hogy nem tudja tartani 2002-es terveit, hiszen árbevételének növekedése csupán 5-10 százalékot tesz ki a korábban prognosztizált 15 százalék helyett. Ebben részben szerepet játszott, hogy az Egyesült Államokban 32 százalékkal 100 millió euróra csökkent a második negyedévi licenceladása az előző negyedévi 28 százalékos csökkenést követően.

A negyedévben 13 százalékkal 311 millió euróra mérséklődtek a vállalat licenc-értékesítései az európai piacon is, és csupán Németországban, ahol a vállalat európai eladásainak harmada realizálódik, volt 5 százalékos növekedés.

A SAP negyedéves működési nyeresége 23 százalékkal 324 millió euróra mérséklődött, emellett a számítógépes programok eladásai 23 százalékkal, 496 millió euróra módosultak a tavalyi 646 millióról.

A SAP árfolyama a profit-warning után 20 százalékkal esett, s azóta már többször is gyengült.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés