Connect with us

Hirdetés

technokrata

Toshiba Satellite 1955: asztali számítógép helyett

Dotkom

Toshiba Satellite 1955: asztali számítógép helyett

Nagy teljesítménnyel és kijelzővel ruházta fel a Toshiba legújabb noteszgépét, amely valahol félúton áll a mobil számítógépek és az asztali PC-k között.

A Satellite 1955-S801-es egy 2,2 GHz-es asztali Pentium 4-es processzorral kerül forgalomba, s emellett 16 colos LCD-vel rendelkezik (amely SXGA, azaz 1280×1024-es felbontásra is képes), valamint mobil vezetékmentes billentyűzettel (és egérrel). Ennek megfelelően elsősorban az olyan asztali számítógépeknek jelent konkurenciát, amelyek közel ugyanezen paraméterekkel rendelkeznek, ám nem szállíthatók olyan könnyedén, mint a Toshiba új noteszgépe.

Fél gigabyte-nyi 266-os DDR SDRAM került a Satellite 1955-be, s egy GeForce 440 Go grafikus vezérlő biztosítja a kellő 3D-s teljesítményt (32 MB-nyi memóriát építettek a videokártyára). Háttértárként egy 40 GB-os merevlemez található a noteszgépben, illetve egy DVD/CD-RW meghajtó használatával lehet az adatokat a rendszerbe bevinni és lementeni.

Emellett rendelkezik még egy integrált 56 kbps-os modemmel és egy 10/100-as Ethernet csatolóval is, illetve előre telepített Windows XP Home-mal és Lotus SmartSuite Millennium Editionnel. A megközelítőleg 4,5 kg tömegű noteszgép ára 2500 dollár.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés