Connect with us

technokrata

Forgalomnövekedés az LG Electronics-nál

Dotkom

Forgalomnövekedés az LG Electronics-nál

A dél-koreai LG Electronics nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményeit. A tavalyi év azonos időszakához képest 13%-os bevételnövekedés ellenére 67%-os nyereségcsökkenést könyveltek el.

A dél-koreai elektronikai óriáscég, az LG Electronics nyilvánosságra hozta második negyedéves eredményeit. A cég forgalma a 2001-es év azonos időszakához képest 4,3 billió wonról (926 milliárd forint) 4,9 billió wonra (kb. 1 billió forint) emelkedett. Mindemellett a nettó nyereség 67%-kal 340 milliárd wonra (73 milliárd forint) csökkent. A cég közleménye szerint a nyereségcsökkenés oka a tavalyi évben elkönyvelt érdekeltségek eladásából származik. Az eladásból származó bevételeket nem számítva a működési nyereség a tavalyi évhez képest megduplázódott.

A cég forgalma Dél-Koreán kívül 31%-kal nőtt, míg országon belül 11%-kal. Húzóágazat a média és képernyő részleg 42%-os forgalomnövekedéssel, míg a telekommunikációs rendszereket gyártó részleg 34%-os bevételcsökkenést könyvelt el. A 2002-es év harmadik negyedévére gyenge növekedést jósolnak, a nyáron szokásos keresletcsökkenésre hivatkozva.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin