Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vivendi megválik Messiertől

Dotkom

A Vivendi megválik Messiertől

A Financial Times Deutschland értesülése szerint Jean-Marie Messier a Vivendi Universal elnök-vezérigazgatója szerdán bejelenti lemondását. Az utóbbi hónapokban kritikák össztüzébe került Messiert Jean-René Fourtou váltja fel az elnöki poszton.

Jean-Marie Messier, a francia-amerikai tulajdonban levő Vivendi Universal elnök-vezérigazgatója várhatóan szerdán jelenti be lemondását. A Financial Times Deutschland belső körökből származó értesülése szerint jelenleg már csak a végkielégítésről és a formalitásokról tárgyal az igazgatótanács.

Az új elnök, Jean-René Fourtou feladata az időközben megközelítőleg 15 milliárd eurós (3.700 milliárd Ft) adósságot felhalmozott céget a befektetőkkel szemben ismét vonzóvá tenni és az adósságot csökkenteni.

Messier az elmúlt 6 év folyamán a Vivendit szemétfeldolgozó és vízműből a világ második legnagyobb médiakonszernjévé emelte ki. A Vivendi részvénye 2000. márciusában 150 eurós (37.000 Ft) értéken zárt. A Polygram, Canal Plus, Cegetel, MP3.com és hasonló médiacégek felvásárlása azonban az informatikai ágazat recessziója miatt óriási adósságot termelt. A Vivendi tavalyi pénzügyi évét 13,6 milliárd eurós nettó veszteséggel zárta, részvénye pedig 20 euró alá süllyedt.

A vezetőváltás hírére mind a párizsi, mind a New York-i tőzsde pozitívan reagált.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés