Connect with us

Hirdetés

technokrata

Részletek az Intel következő generációs processzoráról

Dotkom

Részletek az Intel következő generációs processzoráról

A Banias tulajdonságainak nagy része egyelőre az ismeretlenség homályába merül, ám az Intel egy kissé kotnyeles partnere révén mélyebb betekintést nyerhetünk a jövő noteszgépeibe szánt processzorának titkaiba.

A korábbi híreink alapján már bizonyára ismert, hogy a Banias nevű, mobil számítógépekbe szánt Intel processzorok induló példányai 1,4, 1,5, 1,6 és 1,7 GHz-es órajelű változatban lesznek majd kaphatók. Az Intel egyik tajvani parntere azonban több részletet is kiszivárogtatott a leendő termékcsaládról.

Lesznek azonban ennél alacsonyabb sebességen működő processzorok is: az 1,1 GHz-es alacsony energiafelhasználású modell és a 900 MHz-es, ultraalacsony energiafelhasználású Banias.

Természetesen az információforrás nem tudott minden egyes részletről beszámolni, azonban néhány érdekes adat már rendelkezésre áll: az 1,7 és az 1,6 GHz-es processzorok körülbelül 24-25 wattot igényelnek, és 1,35 voltos feszültségen működnek majd (energiakímélő üzemmódban, azaz 600 MHz-en a működési feszültség értéke már csak 0,85 volt lesz).

Az 1,1 GHz-es, alacsony energiafelhasználású Banias teljesítményorientált üzemmódban 1,1 voltos feszültségen fog üzemelni, és 12 wattot igényel majd, míg az ultraalacsony energiafelhasználású modell ugyanilyen körülmények közötti értékei mindössze 1 volt és 7 watt.

Az Intel következő generációs mobilprocesszorai mindössze 2,5 milliméter vastagsággal rendelkeznek, ez többek között a microFCBGA 479 tokozásnak is köszönhető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés