Connect with us

Hirdetés

technokrata

Noteszgép-funkciók egy palmtopban

Dotkom

Noteszgép-funkciók egy palmtopban

Palmtop negyed gigabyte-nyi memóriával, 10 GB merevlemezzel és még számtalan egyéb, szokatlan extrával.

A Tiqit “eightythree” egy kompakt méretekkel (15×10,1×2,8 cm) rendelkező kéziszámítógép. Belsejében a National Geode 300 MHz-es órajelű processzora, 256 MB memória, illetve egy 10 GB-os kapacitású merevlemez kapott helyet. A nagyjából 500 gramm tömegű eszközt 4 colos, háttérvilágításos TFT érintőkijelzővel szerelték fel, amely kategóriájához képest igencsak előkelő, 640×480 pixeles felbontású kép megjelenítésére alkalmas. Fontos információ, hogy a gyártó közlése szerint az eszköz asztali PC-ken használatos x86-kompatibilis operációs rendszerek (Windows, Linux és UNIX) futtatására is képes.

Az LCD alatt helyet kapott egy 56 gombos integrált billentyűzet (plusz egy aprócska botkormány) is, de a szövegbevitel történhet a PDA-knál megszokott módon, az érintőkijelzőn keresztül. Az “eightythree” képes PCMCIA és SD kártyák fogadására, és megtalálható rajta egy USB port, fejhallgató-kimenet, egy kicsike hangszóró, mikrofon, infravörös (IrDA) port, de a dokkolóján keresztül külső monitorhoz/projektorhoz , vagy soros porton keresztül az asztali PC-hez is csatlakoztatható.

A fejlesztők közlése szerint az eszköz belső lítium-ion akkumulátoráról egy töltéssel nagyjából 4 órán át lesz használható. A Tiqit “eightythree” piacra kerülése 2002. negyedik negyedévében várható, ára nagyjából egy laptop számítógépével fog megegyezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés