Connect with us

Hirdetés

technokrata

A jövő Windowsai – mégsem lesz darabolás?

Dotkom

A jövő Windowsai – mégsem lesz darabolás?

Visszakozni látszik a védelem, vagy csak egy újabb stratégiai húzás? A Microsoft ellen zajló antitröszt-per újabb, meghökkentő részletei…

A Microsoft ellen zajló antitröszt perben 9 USA-beli állam harcol azért, hogy bebizonyítsa: a Microsoft visszaélt piaci előnyével, monopolhelyzetet teremtett. A vád egyik legfőbb vesszőparipája a Windowsok és a (microsoftos) alkalmazások egybeintegráltsága.

Éppen ezért még tavaly felvetődött az ötlet, hogy darabokra kellene szétszedni az operációs rendszert és külön-külön árulni az egyes részeit. A vád ezt idén megtoldotta azzal, hogy egy számítógépes szakértőt, James Bachot kért fel arra, demonstrálja a Windows szétszedhetőségét. Bach úr képes volt erre, s pár napja a vád bejelentette, hogy szeretné a bíróság elé tárni ennek eredményét, amire Colleen Kollar-Kotelly bírónő engedélyt is adott, május 15-i határidővel.

Mégsem lesz bemutató, döntött a 9 állam. Ezt azzal indokolták, hogy az egyébként is elnyúló tárgyalást indokolatlanul meghosszabbítaná ez a kis kitérő (a Microsoft ugyanis időt kért arra az esetre, ha bekövetkezne a demonstráció, hogy felkészülhessen a válasszal).

Hogy ez áll e valóban a döntés háttere mögött, vagy valamilyen más okok vezérelték a vádat, egyelőre nem tudni. Tény, hogy mindkét oldal igyekszik nagyon pontosan és részletesen felkészülni a másik fél várható döntéseire, lépéseire, a per kezd egy (nagy téttel zajló) sakkjátszmához hasonlítani…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés