Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája: döntés született

Dotkom

Az Internet arculatát meghatározó gigászok csatája: döntés született

Döntés született egy olyan perben, amely két, az Internet webes felületének kialakításáért nagyban felelős cég között zajlott. Ennek ellenére még nem ér véget a háború, sőt, most kezdődik csak igazán.

Két nappal ezelőtt hírt adtunk arról, hogy az Adobe és a Macromedia jogi képviselői a bíróságon találkoztak egymással. Az Adobe ugyanis 2000 augusztusában beperelte a Macromedia-t, annak Flash Web animációs eszközét használva ürügyként (a szóban forgó alkalmazás felhasználói felülete adott okot a jogi lépésekre).

Az Egyesült Államok Delaware-beli kerületi bírósága most igazat adott az Adobe ügyvédeinek és elismerte, hogy a Macromedia ezzel kárt okozott a cégnek, egyúttal 2,8 millió dolláros kártérítésre kötelezte ez utóbbi vállalatot. Az Adobe azt is elvárja a bíróságtól, hogy tiltassa be a Macromedia szabadalomsértő termékének további árusítását.

Nem kell félteni egyik céget sem: a Macromedia az ellene irányuló jogi támadásra egy ellenperrel válaszolt, amely az Adobe Photoshop alkalmazását és GoLive webdesing szoftverét tartja szabadalomsértőnek (ebben a perben egyelőre nem született döntés).

A Macromedia képviseletében a cég vezérigazgatója, Rob Brugess nyilatkozott, melyben sajnálkozását fejezte ki aziránt, hogy az Adobe ezen a téren kíván versenyezni, és közölte, nem adják fel a harcot.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés