Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nincs üzlet – külön utakon a Hynix és a Micron

Dotkom

Nincs üzlet – külön utakon a Hynix és a Micron

A Hynix tanácskozó testülete leszavazta a Micronnal kötendő üzletet, a tárgyalások végleg befejeződtek. Lehet, hogy a Samsung keze benne van…?

A Hynix Semiconductor vezetői testülete egyhangúlag visszautasította azt a tervezett adás-vételt, mely során a Micron Technology körülbelül 108 millió darab részvénnyel fizetne a Hynixért, s ezen felül további kétszáz millió dollárt invesztálna a koreai cég nem memóriával foglalkozó üzletágaiba.

A világ legnagyobb memóriagyártói közé tartozó Micron és Hynix tavaly december óta tárgyalnak egyesülési szándékukról. Eleinte még úgy tűnt, hogy a Micron fenti ajánlata kecsegtető, melyet a Hynix hitelezői 1,5 milliárd dolláros hosszúlejáratú kölcsönnel egészítettek volna ki a koreai memóriagyártó üzemeinek felújításához, a Hynix igazgatótanácsa azonban nemet mondott, így az üzlet elmaradt.

A Hynix szóvivője szerint az egyesüléshez – melynek révén a Samsung Electronics elvesztheti piaci elsőségét – nem ez a legalkalmasabb időpont. A Micron nem kommentálta a kijelentést.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés