Connect with us

Hirdetés

technokrata

Védelmi és azonosító rendszerek – biztonság vagy kiszolgáltatottság?

Dotkom

Védelmi és azonosító rendszerek – biztonság vagy kiszolgáltatottság?

Azt hisszük, biztonságban vagyunk, pedig többek állítása szerint éppen ezt a biztonságérzetet használják fel ellenünk. Paranoia vagy valóság?

A biztonság kérdése mindig fontos tényezőnek számított, ám az utóbbi időben még inkább előtérbe került. Az emberek védettségre való törekvését többen többféleképpen igyekeznek meglovagolni. Korábban elképzelhetetlen összegeket költenek egy-egy biztonságot növelő tényező kialakítására.

A csütörtökön zajlott Computers Freedom & Privacy konferencián szóba került a nagy adatbázissal, ügyfélkörrel rendelkező cégek kiváltságos helyzete is. Példa gyanánt a nemzeti azonosítókártyák illetve a Microsoft Passport technológiája szerepelt. Szakértők rávilágítottak, hogy az ekkora “hatalommal” rendelkező cégek annyi és olyan összetett információkkal rendelkezhetnek, amelyek már sért(het)ik az egyén szabadságát.

Megszólalt a másik oldal is, a Microsofttól Brian Arbogast vette védelmébe a Passportot, mely szerinte éppen a felhasználó adatainak nagyobb védelmét szolgálja azzal, hogy az egyes emberek saját maguk határozhatják meg, kinek, minek mennyi információt adnak ki önmagukról. Arbogast közölte a jelenlévőkkel, hogy mindent megtesznek termékeik minél nagyobb fokú biztonságosságáért, de teljes védettséget nem ígérhetnek (mint ahogy senki más sem).

Arra a kérdésre, hogy mit tesz akkor a Microsoft, ha hatósági szervek kérik az egyes felhasználók adatait, azt válaszolta Arbogast, hogy ezzel minden felhasználónak tisztában kell lennie: minden személyes adat, amit az egyén megad magáról, potenciális információforrás lehet a hatóságok számára, s azokat bekérhetik elemzésre.

Mindkét oldal védte a maga igazát és próbálta meggyőzni erről a másik felet, közös nevezőre azonban nem jutottak. Egy biztos: figyeljünk oda, mennyit árulunk el magunkról…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés