Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cserbenhagyó jelszavak?

Dotkom

Cserbenhagyó jelszavak?

Lehet véletlenszerű, vagy nagyon személyes, ám az eredetiség hiányában szenvedő alkalmazott jelszava veszélybe sodorhatja a cég biztonságát…

Elkészült egy tanulmány, mely szerint a legtöbb alkalmazott ´megbénul´, ha biztonsággal kapcsolatos bizalmas információkról kérdezik, vagy ezzel kapcsolatban kell döntést hoznia.

A kutatás kimutatta, hogy a számítógéppel dolgozó felhasználók csupán hatvan százaléka rendelkezik biztonság-tudattal, kilencven százalékuk pedig bevallotta, hogy nyitott már ki levelezőjében ´veszélyes´ csatolt file-t – vagyis egyáltalán nem ismeri a biztonság tényezőit.

A Pentasafe Security Technologies közel 15 ezer embert kérdezett meg, 600 különböző cégnél, Európán keresztül az Egyesült Államokig. Kimutatták, hogy az alkalmazottak 25 százaléka választ olyan egyszerű szót passwordjeként, mint a mandarin, amelyet ráadásul maximálisan biztonságosnak és megfelelőnek talál – azonban ez egy hacker számára pár másodperces procedúra, és máris betört a cég hálózatába.

A számítógéppel dolgozók fele nem is tudott arról, hogy valaha is kapott volna vírusos, vagy más szempontból veszélyes e-maileket. Nem csoda, hiszen a rendszergazdák nem követelik meg tőlük a biztonságpolitikai nyilatkozatok elolvasását.

David Blackman, a PentaSafe´s Marketing igazgatója elmondta: ´A cégek nyilvánvalóan képtelenek megvédeni legnagyobb értéküket – az információikat´.

A tanulmányt nagyban támogatta egy brit közvélemény-kutatás, mely szerint a jelszavak általában nyilvánvaló dolgok. Kimutatták: mindaddig veszélyben vannak a cégek, amíg alkalmazottaik jelszava egy családtag, vagy egy háziállat beceneve – ez 50 százalékot tesz ki. A felhasználók 30 százaléka pedig kedvenc színészét, popcsillagát, vagy sportemberét választja meg titkos jelszavául.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés