Connect with us

Hirdetés

technokrata

Modulárisan elválasztható Windows?

Dotkom

Modulárisan elválasztható Windows?

Úgy tűnik, hogy a Microsoft kénytelen lesz lecsupaszítani Windows operációs rendszerét, ugyanis egy szakember bebizonyította, hogy ez mennyire egyszerűen megoldható…

Egy számítógéptudós professzor úgy gondolja: a szoftvergyártó óriás Microsoftnak meg vannak a képességei ahhoz, hogy elkészítse és piacra dobja a Windows operációs rendszer moduláris verzióját. Így a gyártóknak lehetőségük van kicserélni az operációs rendszer bizonyos részeit a konkurencia termékeire.

Steve Ballmer, a szoftvergyártó egyik igazgatója szerint ennek egyik alapvető feltétele, hogy a Microsoft ellen irányuló trösztellenes per során ne kényszerüljenek kivonni teljes egészében a szoftvert az operációs rendszerek piacáról.

Mint ismeretes, az egész trösztellenes per abból fejlődött ki, hogy a Microsoft integrálta saját fejlesztésű webböngészőjét operációs rendszerébe. Ezzel a lépéssel a Microsoft visszaélt piaci erőfölényével és megsértette az amerikai trösztellenes törvényeket.

A Princeton egyetem professzora, Andrew Appel szerint a modularitás megvalósítása egy elfogadott és jól alkalmazható megoldásnak számít már egy jó ideje az iparban. Erre a legjobb példa magának a Microsoftnak egyik terméke, az interaktív tévéboxokra készült Windows, melynek elemei már „mozdíthatóak”. Így például a Windows XP Embedded, mely TV set-top boxokon használható, ugyanolyan, mint az XP desktop változata, ám az előbbiből kivehető az Internet Explorer, míg az utóbbiból nem…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés