Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, ultrakönnyű noteszgépek a Delltől és a Gatewaytől

Dotkom

Új, ultrakönnyű noteszgépek a Delltől és a Gatewaytől

Nem hivatalos hírek szerint a jövő hónapban a Dell és a Gateway is egy-egy új, ultrakönnyű notebookot fog piacra dobni.

A gyártóhoz közeli források információi szerint a Dell egy körülbelül 1,3 kilogramm tömegű Latitude X200 noteszgéppel fog megjelenni, amelyet 2000 dollár körüli összegért kínál majd. Az X200-as méreteit tekintve némileg kisebb lesz a jelenleg is árusított C400-asnál, ezáltal egy új termékkategóriát képvisel majd a gyártónál. Várakozások szerint az alapfunkciókat kínáló géphez csak dokkolón keresztül lehet majd különféle perifériákat csatlakoztatni.

A Dell riválisa, a Gateway is egy 2000 dollár körüli árú, ultrakönnyű noteszgépet, a Solo 200-ast fogja piacra dobni, amelynek főbb paraméterei a céghez közeli források szerint a jelenleg is forgalomban lévő Solo 3450-essel fognak megegyezni. Ennek megfelelően ebben a modellben várhatóan legalább 20 GB-os merevlemez és legalább 128 MB memória fog helyet kapni, a konfigurációt pedig Windows XP operációs rendszerrel fogják szállítani. A Gateway az új modell bejelentése mellett újfajta elnevezést is be fog vezetni hordozható számítógépei körében.

A nem hivatalos információkból kiderül, a Gateway és a Dell új ultrakönnyű notebookjai nagymértékben hasonlítani fognak egymásra. Ennek oka abban keresendő, hogy mindkét új modellt a koreai Samsunggal közösen fejlesztették ki a gyártók.

Az ultrakönnyű kategóriába tartozó noteszgépek piaca az elmúlt évben visszaesett. Az IDC piackutató cég adatai szerint míg 2000. harmadik negyedévében a teljes notebook-eladásoknak 9,2 százalékát tették ki az ultrakönnyű modellek, addig 2001. utolsó negyedévére ez a részesedés 5,5 százalékosra csökkent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés