Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell-Philips: 5 milliárd dolláros megállapodás

Dotkom

Dell-Philips: 5 milliárd dolláros megállapodás

A Philips Electronics bejelentette, hogy nagy értékű, számítógép-komponensek leszállításáról szóló szerződést kötött a Dellel.

A holland Philips Electronics (Európa legnagyobb szórakoztató elektronikai termékeket gyártó cége) megállapodást kötött az amerikai Dell számítógépgyártóval, melynek értelmében öt éven keresztül 5 milliárd dollár értéken katódsugárcsöves és laposképernyős monitorokat, adattároló és adatkommunikációs, valamint egyéb eszközöket szállít majd az utóbbi cégnek.

Noha a Philips jelenleg is szállít különböző számítógép-összetevőket a Dellnek, a cég mindössze 525 millió dollár értékben adott el ezekből a számítógépgyártónak a múlt év során, amikor is a Philips éves forgalma 28,3 milliárd dollárt tett ki. A két cég megállapodásának részeként a Dell lesz a Philips elsődleges szerver és egyéb számítógépeinek beszállítója, míg a Philips saját márkanevén kínált PC-perifériáit a Dell is értékesíteni fogja. Ezenkívül a két vállalat optikai tárolóeszközökkel kapcsolatos szabványok kialakítása terén, valamint marketing és egyéb területeken is együtt fog működni.

A jelenleg pénzügyi gondokkal küszködő Philips nemrégiben kötött a Dellhez hasonló megállapodást a sportruházati termékeket és sportszereket gyártó Nike céggel is. A Nike-nak különböző hordozható digitális zenelejátszó termékeket fog értékesíteni a Philips, amelyeket aztán a Nike saját márkanevén kínál majd a vásárlói felé.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés