Connect with us

technokrata

A Microsoft a nyerő…

Dotkom

A Microsoft a nyerő…

A szoftvergyártó óriás egyre több területen rúgja ki ellenfelei alól a sámlit. A tenyérgépekre fejlesztett operációs rendszerek piacán sincs ez másképp…

A hírek szerint a Microsoft a tenyérgépek (operációs rendszerének) piacát is uralja, hiszen egyre több gyártó hoz ki olyan modelleket, melyek a Pocket PC platformot használják a Linux helyett.

Olyan neves gyártók hoztak ki a közelmúltban új modelleket Microsoft operációs rendszerrel, mint például a Compaq, a Hewlett-Packard, a Toshiba, vagy éppen az Acer. Ezzel szemben csak egyetlen (el)ismertebb gyártó hozott ki Linux-alapú rendszert, ez pedig nem volt más, mint a Sharp.

A jelenség nem újkeletű, hiszen például a FIC (First International Computer) nagyjából egy évvel ezelőtt szüntette meg a Linux támogatást az általa gyártott Aqua Marina PDA-khoz, valamint a Mitac sem támogatja már azóta a Linux alapú tenyérgépeket.

A témához tartozó furcsaság egyébként, hogy a Sharp 699 dollárba dollárba kerülő tenyérgépe Amerikában, Angliában és Németországban olyan verzióban került a piacra, mely Linux operációs rendszert futtat, de ugyanez a modell Japánban Windows CE alapokon indult a harcba.

A Microsoft szinte az élet minden területén kiszorítja a versenytársait. Ez nem lenne akkora baj, ha termékeik hiba nélküliek lennének, vagy legalább kevesebb hibát tartalmaznának…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin