Connect with us

Hirdetés

technokrata

PC-sedő konzolok

Dotkom

PC-sedő konzolok

Olyan (teljesítménynövelő) lehetőség válhat hamarosan elérhetővé a konzolgépek esetén, amely eddig kizárólag a PC-k privilégiuma volt.

Szuperszámítógépek. Hatalmas számítási teljesítmény. Hihetetlenül magas költségek. Ez a három fogalom szervesen összekapcsolódik, annak ellenére is, hogy az utóbbi időkben komoly mértékben csökkent az ára a nagyszámítógépes rendszereknek. Vannak viszont olyan feladatok, melyek megfelelő erőforrás hiányában nem végrehajthatók (gondoljunk csak bele, egy vihart vagy az emberi idegsejtek láncolatát a legapróbb részletekig lemodellezni igen nehéz). A problémát más irányból megközelítve viszont kiderült, hogy az Interneten fent levő gépek óriási kihasználatlan számítási kapacitással rendelkeznek. Több projekt is ezen a szálon indulhatott el vagy maradhatott életben (például a nagyon népszerű rákkutatás vagy a szintén érdekes Seti program, amely a földönkívüli létformák keresésében támaszkodik a Világhálóra).

A Sony emberei hasonló dolgon törik a fejüket: terveik szerint a Playstation 3 (mivel Internetre köthető lesz) tökéletesen alkalmas elosztott számítási hálózat(ok) létrehozására. Ugyan a távol-keleti cég emberei nem találták fel a spanyolviaszt, ám olyan (eddig kihasználatlan) erőforrással rendelkezhetnek, amit bizony érdemes kiaknázni. Már csak azért is, mert a játékgyártók már kevésnek tartják a jelenlegi konzolgép teljesítményét, és szerintük igencsak drasztikus mértékű növekedésre van szükség e téren, ha a Sony biztosítani akarja a megfelelő „vasat” a leendő játékok alá.

Olyan céggel szövetkeztek ezért, aminek már van tapasztalata e téren. A Kék Óriás grid computing technikában már jártasnak mondható, ám a két technikai mamutcég közös munkájáról egyelőre nem szivárgott semmi kézzelfogható (talán annyit kivéve, hogy a Sony mit szeretne: megosztott szoftvereket, erőforrásokat és adatokat).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés