Connect with us

technokrata

A notebook jövője

Dotkom

A notebook jövője

Mit tesznek a fejlesztők, hogy a jövő mobil PC-je a biztonságos vezeték nélküli kommunikáció, a nagy teljesítmény és a hosszú idejű, telepről való működés jegyében segítse a napi munkát mind az üzleti, mind a magánszférában?

Anand Chandrasekher alelnök, a Mobile Platforms Group vezetője az IDF-en (Intel Development Forum) ismertette az Intel erőfeszítéseit a hordozható eszközök piacán és vázolta a jövő mobil PC-jét, amely a biztonságos vezeték nélküli kommunikáció, a nagy teljesítmény és a telepről való működés meghosszabbítása révén sokféle új felhasználási lehetőséget kínál mind üzleti, mind pedig magán célra.

Az alelnök az iparágat új tervezési technológiák és mobil PC-k fejlesztésére buzdította ennek az elképzelésnek az érdekében, és bejelentette az Intel Mobility Enabling Program-ot, az Intel által vezetett olyan kezdeményezést, amelynek a célja az iparág erőfeszítéseinek az egyesítése az új generációs hordozható számítógépek irányelveinek a kidolgozására.

Chandrasekher beszélt az Intel hamarosan megjelenő mobil Pentium 4 M processzor műszaki előnyeiről, a processzor teljesítményét először szemléltetve nyilvános demonstráción egy noteszgépen szoftveres dekódolással lejátszva egy 1080i (HDTV minőségű) felbontású videót.

A mobil Intel Pentium 4 M processzor tartalmazza az asztali megfelelőjének minden technológiai előnyét. Ezen kívül a processzor olyan – a hordozhatóságot támogató – jellemzőkkel bír, mint az energiafogyasztást csökkentő Enhanced SpeedStep és Deeper Sleep technológia, valamint a kisméretű tokozás, amely vékonyabb és könnyebb mobil PC-ket tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin