Connect with us

technokrata

Több mint 13000 pedagógus jutott számítógépekhez

Dotkom

Több mint 13000 pedagógus jutott számítógépekhez

Dr. Stumpf István miniszter ma személyesen adta át a pedagógusok és köztisztviselők számára kiírt pályázat, abc sorrend szerinti első pedagógus nyertesének a számítógépét.

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (továbbiakban: IKB) által 2001. szeptemberében, „köztisztviselők és közoktatásban dolgozó pedagógusok számára otthoni számítógép használat, Internet-hozzáférés támogatása és távoktatási csomag biztosítása” címmel meghirdetett pályázatának nyertesei 2001. decemberében és 2002. januárjában kihirdetésre kerültek. A támogatás eredményeként 13 346 közoktatásban dolgozó pedagógus jut személyi számítógéphez. A támogatás közvetve 1598 település 3436 oktatási intézményét és annak diákjait érinti.

A pedagógusok szerepe kiemelkedő az információs írástudás átadása, az életünket számos esetben megkönnyítő informatikai eszközök használatának terjesztése terén, ezért fontos, hogy az ő ismereteik megfelelő alapként szolgáljanak a jövő generációinak nevelése során. Az otthoni Internetelérés megteremti a lehetőséget a pedagógusok számára, hogy távoktatási anyagok segítségével folyamatosan képezzék magukat. Az akár élethosszig tartó tanulás biztosíthatja számukra, hogy mindig naprakész ismeretek birtokában hozzájáruljanak az információs társadalom építéséhez.

A nyertesek az IKB beszállítói katalógusából választhatták ki, honnan, mely szállítótól szeretnének a gépekhez jutni, megrendelésüket ide kellett eljuttatniuk. A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága ezúton szeretné felhívni az érintettek figyelmét arra, hogy a számítógépek szállításának határidejét alapvetően meghatározza a megrendelés leadásának időpontja.

Az érdeklődők bővebb felvilágosítást a (40) 200-195-os kék számon kaphatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin