Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszűnő Windows biztonsági hibák: véget ér egy korszak?

Dotkom

Megszűnő Windows biztonsági hibák: véget ér egy korszak?

A Microsoft komolyan elkötelezte magát a szoftvereiben felbukkanó biztonsági hibák megszüntetésére, lassan csak vége lesz a szinte hetenként megjelenő biztonsági javítások telepítésének…

A Microsoftnál nemrég bekövetkezett irányváltás, mely a biztonságot és a személyes adatok védelmét helyezi előtérbe, tartósnak bizonyult, a Windows tesztelők, program menedzserek, kódolók mind részt vesznek egy olyan kurzuson, melyen elsajátíthatják a biztonságos programozást. A következő hónapban 70 ilyen csoport részesül ebben az oktatásban, mely a Windows XP-től a nemsokára megjelenő Windows .Net szerver operációs rendszerig szinte minden részlettel foglalkozik. Kérdés, hogy az éppen futó projectek mennyire lassulnak le, ha mindenki elmegy okulni.

Az erőfeszítések mind arra irányulnak, hogy az elektromos üzleti szolgáltatások számára biztonságos és egyszerű infrastruktúrát hozzanak létre. Az utóbbi bő negyedévben megjelent biztonsági hiányosságok indokolják is ezt a döntést (annyira előtérbe került ez a kérdés, hogy maga Bill Gates írt levelet az alkalmazottaknak).

Csak az első lépést jelenti a tanulás. A tréningek befejeztével az adott csoport felelőssége alá tartozó szoftver(ek) újra áttekintése a következő lépcső, melyben megvizsgálják a biztonsági hiányosságokat és terve(ke)t készítenek ezek megszüntetésére. Ráadásként az alkalmazások alapértelmezett beállításainak a maximális biztonságot kell nyújtaniuk, végső célként elérve azt, hogy a mindennapi felhasználó számítógépe a lehető legnagyobb védettségben legyen. Egyik legnehezebb problémaként jelentkezik például a régebbi funkciók eltávolítása a kompatibilitás megőrzése mellett. Legtöbbször ugyanis ezek a részek hordozzák magukban a biztonság hiányosságát.

A Microsoft hisz abban, hogy a fenti tervek melletti következetes elkötelezettségük mind a vállalaton belül, mind pedig a külső cégeket tekintve meghozza egy biztonságosabb generációját a szoftvereknek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés