Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyenes e-mail: már kiszűri a vírusokat is

Dotkom

Ingyenes e-mail: már kiszűri a vírusokat is

Hazánkban először megjelent az egyik, ingyenes levelezést kínáló szolgáltatónál az e-mailes víruskeresés és -kiszűrés lehetősége.

2002. január 28-tól teljes terheléssel működik a Mail Hungary vírusvédelmi rendszere. Ez többek között ellátja a Mailbox ingyenes internetes levelezőrendszer védelmét is. A megoldásban a Kaspersky AntiVirus és a RAV Antivirus kapott szerepet.

”Napjainkban az e-mail vált a vírusfertőzések forrásává, ez teszi ki a 2001-ben regisztrált esetek 90%-át. Az e-mail felhasználók számának gyors növekedése miatt így az Internet olyan mértékben válhat a vírusterjesztés eszközévé, hogy alkalmatlan lesz mind üzleti mind személyes kommunikáció kiszolgálására” – nyilatkozta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs vállalati kommunikációs vezetője – ”örvendetesnek tartjuk a Mailbox.hu azon kezdeményezését, hogy vírusvédelmet integrálnak levelezési szolgáltatásaikba. Ez mindenképpen megnehezíti majd a vírusfertőzések terjedését.”

”Az elektronikus levelezés mindennapi életünk része lett. Az e-mail az elmúlt néhány év alatt a személyes üdvözlet küldésétől az üzleti kapcsolattartásig hasznos eszközzé vált, ezért mindannyiunk számára fontos, hogy mentes legyen a vírusos küldeményektől. A RAV AntiVirus technológia már a levelező kiszolgálókon biztosítja az üzenetek ellenőrzését és megakadályozva a vírusok továbbterjedését, hozzájárul az Internet biztonságosabb használatához.” – mondta Marák József, a RAV Antivirus magyarországi képviselője.

A legfrissebb fertőzésről a Mail Hungary szakemberei az alábbiakat közölték: ”Az e-mail üzenetek vírusellenőrzésével is foglalkozó MessageLabs korábbi bejelentése szerint csaknem 20 ezer MyParty vírussal fertőzött levelet észleltek globálisan. Az email féreg erős hazai jelenlétét mi is megerősítjük. A Win32/Myparty.A@MM kódjelű vírus csak az elmúlt két napban közel 800 alkalommal bukkant fel a hozzánk érkező levelekben. A Mailbox a két antivírus szoftver egymás melletti alkalmazásával többek között ezeket is ki tudta szűrni. A napi csaknem 200 ezer darabos e-mail forgalomban nagyon jól teljesítenek a Kaspersky és a RAV víruskereső motorok.”

A hazai piacon egyedül a Mailbox rendelkezik értéknövelt email szolgáltatásokkal: 20 Mbyte tárhelyet és reklámmentes levelezési felületet válthatnak meg a felhasználók éves díj fizetéséért. Arról, hogy a vírusvédelem is ingyenes lesz-e, a Mail Hungary egyelőre nem kíván nyilatkozni. A bevezetési időszakban minden felhasználó díjmentesen és automatikusan élvezheti a szolgáltatás előnyeit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés