Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közeledő áttörés a memóriapiacon

Dotkom

Közeledő áttörés a memóriapiacon

Egyre közelebb kerül a memóriaipart átalakító döntés…

Továbbra sem született megegyezés a koreai Hynix Semiconductor és az amerikai Micron Technology között. Az USA-beli cég ajánlatát kevésnek tartják a távol-keletiek, a világon második legnagyobbként számon tartott amerikai cég ugyanis 3 milliárd dollárt adna a harmadikként jegyzett cégért. A Hynixnél 5 milliárd dollárt tartanának elfogadható árnak.

Nem kevés pénzzel tartozik a koreai cég, hitelezői ezért minél hamarabbi megegyezést szorgalmaznak (a Korea Exchange Bank a hét végére szeretné látni a megállapodást). Szerintük ha a két érték között féláron meg tudnának állapodni (4 milliárd dollárnál), az mindkét fél számára elfogadható lenne. Amennyiben létrejön az egyezség, a két cég összesített memóriatermelése meghaladná a jelenleg vezető Samsung Electronicsét, ezzel átbillentve az iparág súlypontját Amerikába.

A részvénypiac előre sejtette, hogy további késlekedések várhatók, ennek megfelelően emelkedett a Hynix értéke (a Microné szintén). A koreai gyártó egyébként a világ DRAM termelésének mintegy 20 százalékát adja, összesen pedig hétféle memóriafajtát készít. A chipek árának emelkedése szintén felfelé módisíthatja a cég értékét, bár ez az utóbbi pár napban nem mozdult el jelentős mértékben (egy 128 MB-os DRAM ára 3,4 dollár, szemben a tavalyi 1 dolláros értékkel).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés