Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két további veszteséges negyedév előtt áll a Motorola

Dotkom

Két további veszteséges negyedév előtt áll a Motorola

Az amerikai mobiltelefongyártó a tegnapi napon publikálta negyedéves erdeményeit, valamint bejelentette, hogy nyereséget várhatóan csak az év második felében lesz képes elérni.

A Motorola üzemi vesztesége a negyedik negyedév során 90 millió dollárt, részvényenkénti 4 centet tett ki, míg egy évvel korábban még 362 millió dolláros, részvényenkénti 16 centes profitot tudott kitermelni a gyártó.

A First Call piackutató cég által megkérdezett elemzők egyébként 4-6 centes egy részvényre eső veszteséget prognosztizáltak a Motorolának. A gyártó jelenleg arra számít, hogy 2002. első két negyedévében még deficitet fog produkálni, de az idei év második felére vélhetően már nyereséget lesz képes elérni, sőt a teljes pénzügyi év is valószínűleg nyereséges lesz.

A negyedik negyedév során 25 százalékkal, 7,3 milliárd dollárra csökkentek a Motorola eladásai az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest. A negyedév nettó vesztesége 1,2 milliárd dollár, részvényenkénti 55 cent volt, míg egy évvel ezelőtt ez még csak 135 millió, illetve 6 cent volt. A cég telekommunikációs termékek és szolgáltatások értékesítéséből származó bevételei 33 százalékkal csökkentek az előző év azonos időszakának 1,38 milliárd dollárjához képest.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés