Connect with us

Hirdetés

technokrata

Handspring: középpontban a Treo kommunikátorok

Dotkom

Handspring: középpontban a Treo kommunikátorok

Noha a múlt hét folyamán számos olyan hír látott napvilágot, melyek szerint a Handspring leáll a Visor PDA-család gyártásával, ez egyelőre nem fog bekövetkezni.

A félreértést Donna Dubinsky, a Handspring elnök-vezérigazgatójának egyik múlt heti nyilatkozata okozta. Dubinsky ugyanis egy interjúban elmondta, a Handspring a jövőben szeretne átállni a csupán PDA-funkciókat kínáló Visor PDA-król a Treo márkanevű kommunikátorok gyártására.

Mint a fejlesztők felé a napokban kiküldött e-mailekből kiderült, ez nem jelenti azt, hogy most rögtön befejeznék a népszerű, PalmOS-alapú digitális titkárok gyártását, csupán az eddiginél erősebben kívánnak foglalkozni az olyan mobiltelefon/PDA hibrid termékekkel, mint amilyen a Treo is.

Jeff Hawkins, a gyártó elnökének közlése szerint ennek keretében lecsökkenti a cég a jelenleg piacon lévő Visor modellek számát, így csak a Visor Pro, Neo és Edge modellek maradnak piacon (legalábbis amíg van kereslet irántuk). Ez vajon azt jelenti, hogy a gyártó leáll egyetlen színes kijelzős modelljének, a Prismnek a gyártásával? Újabb, színes kijelzős modell megjelenésére pedig már ne is számítsunk? Egyelőre még nem tudni.

Fontos kiemelni azonban, hogy továbbra is támogatni fogják a Handspring PDA-kon alkalmazott Springboard csatlakozót használó bővítőmodulok fejlesztését, közölte Hawkins (noha a mostani két Treon épp nem található meg ez a típusú bővítőhely). Mint ismeretes, a gyártó kicsit távolabbi jövőben megjelenő termékeiben már nem az eddigi Motorola Dragonball processzorokat, hanem az izmosabb ARM-alapú chipeket alkalmazzák. Az azonban egyelőre nem ismert, hogy a következő generációs Handspring PDA-kon a Palm új zsebgépes operációs rendszere, a PalmOS 5 fog-e futni, mindenesetre ez azért valószínűsíthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés