Connect with us

technokrata

Az idén várható memóriaárak

Dotkom

Az idén várható memóriaárak

Tavaly hosszas mélyrepülés után emelkedésnek indultak a memóriaárak. Idén vajon mi lesz a trend?

A memóriaárakban bekövetkezett emelkedés nem bizonyulhat hosszú életűnek, ha a gyártók átállnak a 12 inches félvezető szeletek és a 140 nanométeres gyártástechnológia alkalmazására. Legalábbis így vélekednek egyesek, arra következtetvén a fenti hírekből, hogy a gyártási költségek tovább csökkennek.

Más vélemények szerint ez nem feltétlenül alakul majd így. A félvezető-gyártók már így is jelentős készletekkel rendelkeznek, ezáltal szükségtelennek érezvén a termelés fokozását (ráadásul a lehető legtávolabbra tolva az új technika alkalmazásával járó költségek finanszírozását). Ugyan a Samsung, a Micron és az Infineon tervbe vette gyárainak 12 inches félvezető szeletekre való átállását, ha ez bekövetkezik is, nem feltétlenül okoz majd memóriaár-csökkenést.

Ráadásul a költségeket sem behozó áron értékesített memóriamodulok (többek között a hirtelen népszerűvé vált DDR típusok) csak viszik a pénzt, kétséges, hogy az átállással ennyire alacsonnyá válhatnának az előállítási költségek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin