Connect with us

Hirdetés

technokrata

Poma: walkman méretű számítógép

Dotkom

Poma: walkman méretű számítógép

A viselhető számítógépeiről ismertté vált Xybernaut cég bejelentette új eszközét, amely csupán akkora, mint egy sétálómagnó, sőt még zenelejátszásra is használható.

A nagyjából 310 gramm súlyú Poma (méretei: 140 x 90 x 26mm) funkcióit tekintve lekörözi a legtöbb PDA-t, mivel egy speciális, szemüveghez hasonlóan viselhető 1 colos megjelenítő jár hozzá, amely 800 x 600 pixeles felbontású kép kezelésére képes.

Az eszköz vezérlése szintén nem a megszokott módon történik, ugyanis egy optikai pointerrel lehet mozgatni az egérmutatót, de a Poma kompatibilis másfajta beviteli eszközökkel, köztük viselhető billentyűzetekkel is.

Az alapgépben egy 128 MHz-es Hitachi SH-4 RISC processzor, 32 MB ROM, 32 MB RAM memória, valamint egy Compact Flash Type II foglalat, illetve egy USB csatlakozó kapott helyet, és Windows CE operációs rendszer fut rajta. A Poma képes kezelni az IBM microdrive-okat is 1 GB tárkapacitásig, továbbá csatlakoztatni lehet hozzá drótnélküli modemet is, ezáltal felhasználója akár e-mailezhet, vagy internetezhet is vele. Megtalálható rajta még egy fejhallgató kimenet, amellyel többek között az eszköz digitális zenelejátszási (MP3) funkcióit lehet kihasználni. Sajnos azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó, hogy a Pomát mennyi ideig lehet használni az integrált lítium-ion akkumulátorral.

A Poma 2002 valamikor első negyedévétől lesz kapható, de a Xybernaut honlapján már előrendelhető a termék 1500 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés