Connect with us
Hirdetés

technokrata

Hódítanak a Windows CE .Net-es palmtopok a CES-en

Dotkom

Hódítanak a Windows CE .Net-es palmtopok a CES-en

A CES kiállításon a Fujitsu, a Samsung, a Hitachi, és a Casio is bemutatott egy-egy következő generációs, Windows CE operációs rendszert futtató tenyérgépet.

A Fujitsu iPAD névre hallgató újdonsága közel 300 grammot nyom, de nem is a végfelhasználókat kívánja megcélozni ezzel a termékkel a gyártó. Az iPAD ugyanis tartalmaz egy vonalkód-, mágneskártya- és smart card olvasót, telefonként is használható, támogatja a 802.11b rövidtávú drótnélküli adatátviteli szabványt. Elsősorban bolti, vállalati alkalmazásra szánják.

Már hírt adtunk a Samsung tegnap bemutatott NEXiO S150-es kézi-számítógépéről. Ezen a kategóriájához képest hatalmas, 5,1 colos kijelzővel (maximum 800 x 480 pixeles felbontás) bíró eszközön is a Windows CE. Net fut, szintén támogatja a 802.11b-t, az Internetre is képes csatlakozni CDMA hálózatokon. Különböző kiegészítőket – például digitális fényképezőgépet vagy extra memóriát – is lehet csatlakoztatni hozzá. A NEXiO-t valamikor az idei év folyamán fogja a Samsung megjelentetni az Egyesült Államokban.

A Casio a napokban jelentette be, hogy a Cassiopeia BE-300-as gépek tulajdonosai áprilistól 30 dollárért felfrissíthetik a régi Windows CE 3.0 operációs rendszert a .NET-es verzióra, ezáltal több új funkcióval bővíthetik tenyérgépeik tudását (például Pocket Internet Explorer, Media Player).

Egy működő prototípust mutatott be fejlesztés alatt álló PDA-jából a Hitachi. Az év közepe tájékán elsőként Japánban piacra kerülő, elsősorban vállalati használatra szánt eszköz társaihoz hasonlóan támogatja a 802.11x adatátviteli technológiákat, illetve a Bluetooth-t is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés