Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyobb biztonság az Interneten

Dotkom

Nagyobb biztonság az Interneten

A rengeteg frissítés, tűzfal és egyéb program megléte mellett a legnagyobb biztonsági hibát jelentő veszélyforrás nagy befektetés nélkül kiküszöbölhető lenne…

Az Egyesült Államok számítógép-rendszerének védettsége drámai mértékben csökkent, köszönhetően a felfedezett biztonsági réseknek, melyeket a hanyagul menedzselt vállalati hálózatok nem foltoznak be. Egyes jelentések nagyon borúlátóak, mert ez nem az új és erősebb biztonsági eszközök telepítésének hiányából adódik, hanem a régi lehetőségek nem megfelelő mérvű kiaknázása okán.

Tavaly megközelítőleg 12,3 milliárd dollárt költöttek az Egyesült Államokban a vállalatok biztonsági intézkedésekre (vírusok, férgek okozta károk elhárítására stb.), és ez a szám idén még tovább fog növekedni. Ékes bizonyítéka ennek a szeptember 11-én bekövetkezett terrortámadás: a légiirányító rendszer könnyű kijátszhatósága több ezer emberéletet követelt.

A megoldás kézenfekvő: több véletlenszerű biztonsági ellenőrzésre, a rendelkezésre álló eszközök jobb használatára és nagyobb odafigyelésre van szükség (azaz csupa olyan dologra, ami nem kíván horribilis pénzügyi befektetéseket). Mindazok mellett a technika fokozatos fejlődésével is lépést kell tartani (smart kártyák, biometrikán alapuló azonosítások stb.). Mégsem történik drasztikus változás, a rendszerek egyre sebezhetőbbé válnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés