Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonság Microsoft módra – súlyos következmények…

Dotkom

Biztonság Microsoft módra – súlyos következmények…

A szoftvercég böngészőiben eddig is jó pár biztonsági rés akadt, nem csoda, hogy a felhasználók egy része már elfeledkezik egyik-másik javítás telepítéséről. Ennek azonban súlyos következményei lehetnek…

A Microsoft igyekszik nyomást gyakorolni azokra a felhasználókra, akik a .Net Passport technológiát használják Explorerükben, hogy telepítsenek fel egy biztonsági javítást. Milliónyi e-mailt (megközelítőleg 25 milliót) küldtek el a szoftvergyártó óriáscégnél annak érdekében, hogy a felhasználók látogassanak el egy weboldalra, ahol eldönthető, kinek van szüksége a javítás telepítésére.

A novemberi 5.5 és 6.0-ás Internet Explorereket érintő biztonsági hiba miatt kiszolgáltatottá vált rendszerekről olyan információkat (felhasználói nevek, jelszavak, hitelkártya számok stb.) is le lehetett lopni (cookie használatával), mely igen komolyan érinthette a számítógépet használókat.

A Windows XP is hasonló módon járt, egy nemrégiben felfedezett biztonsági hiba nyitottá tette az operációs rendszert az ártó szándékú kódok előtt. A javítás ehhez is elkészült, de ezt korántsem telepítette minden felhasználó.

Szintén novemberben, a Passport hitelesítő rendszerben fedeztek fel egy olyan hibát, ami az emberek tömegének bizalmát ingathatja meg a Microsoft biztonságról szóló ígéreteiben. A javítás most is gyorsan elkészült, azonban még mindig vannak olyan felhasználók – akik a lehetséges veszélyekre fittyet hányva – nem telepítették ezt.

Ha legközelebb adatvesztést vagy valamilyen biztonsági hiányosságot tapasztalunk, akkor gondolkodjunk el, vajon mi megtettünk-e mindent gépünk biztonságáért…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés