Connect with us

Hirdetés

technokrata

400 embernek kellett távoznia az Excite@Home-tól

Dotkom

400 embernek kellett távoznia az Excite@Home-tól

A csődvédelem alatt álló amerikai Excite@Home szélessávú Internet-szolgáltató a cég leépítésének részeként 400 alkalmazottját bocsátotta el pénteken.

Mint ismeretes, az Excite@Home szeptember vége tájékán jelentett csődöt, 2002. február 28-ig pedig teljesen be akarja szüntetni tevékenységét, bezárni irodát és üzleteit. Természetesen a vállalat részvényesei a lehető legtöbb pénzt kívánják viszontlátni befektetéseikből. A cég közlése szerint a mostani elbocsátásokra is a részvényesek igényeinek kielégítése érdekében került sor.

Az Excite vagyontárgyait a vállalat kábeltévés partnere – köztük a Cox Communications, a Comcast és mások – szándékoznak átvenni. Egy, decemberben született 355 millió dolláros szerződés értelmében az Excite@Home összesen hárommillió előfizető számára február végéig biztosítja a szélessávú Internet-elérést kábelhálózatán keresztül, valamint segíti a partnereket abban, hogy minél gyorsabban kiépíthessék saját hálózataikat. Amennyiben ezek elkészülnek, az Excite előfizetői a partnerszolgáltatókhoz kerülnek majd át.

Becslések szerint az Excite@Home-nak az, hogy a február végéig tartó három hónapban biztosítania kell az Internet-elérést az előfizetőknek, durván 150 millió dollárjába kerül, így megközelítőleg 205 millió dollárt juttat majd vissza a részvényeseinek, hitelezőinek (ezen felül 200 millió dollárnyi készpénzzel bír a szolgáltató).

December elején hatalmas botrányt kavart az, hogy az Excite lekapcsolta számtalan partneréhez tartozó előfizető kábeltévés Internet-elérését, melynek következtében közel 850 ezren nem tudtak kapcsolódni a Világhálóra.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés